Now Reading:
VARAŽDINSKI SKLADATELJ DOBITNIK PORINA Davoru Bobiću nagrada za najbolju skladbu klasične glazbe!
Full Article 2 minutes read

VARAŽDINSKI SKLADATELJ DOBITNIK PORINA Davoru Bobiću nagrada za najbolju skladbu klasične glazbe!

Ove godine, nikad posebnija dodjela Porina! Po prvi put u dugačkoj povijesti najprestižnije hrvatske glazbene nagrade, dodjela se održala samo kao televizijska emisija na Hrvatskoj radioteleviziji.

Posebno iznenađenje bili su glazbena diva Josipa Lisac te dirigent i skladatelj Tomislav Uhlik kojima je uručen Porin za životno djelo, a čak 17 izvođača izvelo je svoje hitove za koje su nominirani, s raznih lokacija.

Bez spektakularne pozornice iz Europske prijestolnice kulture, kako se očekivalo početkom godine, a opet zanimljivo. Kroz dodjelu prestižne nagrade koja predstavlja najveće glazbeno dostignuće u životu glazbenika, gledatelje su vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić uživo iz Studija 9 na HRT-u. 
I ove godine je konkurencija za glazbenu nagradu Porin bila jaka. Najveća imena hrvatske glazbene scene, najveći hitovi protekle godine i nova imena koja su vrlo brzo svojim radom osigurala mjesto uz bok najvećima. Ipak, statuu su odnijeli u svoje domove samo neki.

Prestižnu nagradu za najbolju skladbu klasične glazbe osvojio je varaždinski skaladatelj Davor Bobić za “Symphoneo, za klavirski kvintet”. Skladba je objavljena na albumu: Davor Bobić – autorski album, a izvođači su Vlatka Peljhan, violina; Žiga Faganel, violina; Tajana Škorić, viola; Alja Mandič, violončelo; Mia Elezović, klavir.

Nagrada je stigla u prave ruke! Čestitamo od srca!

Imena ostalih dobitnika Porina pronaći ćete OVDJE

bobić

www.sjever.hr/porin

16.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.