Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Vikend bi nam (ali ne baš cijeli) mogla pokvariti kiša!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Vikend bi nam (ali ne baš cijeli) mogla pokvariti kiša!

U kopnenom će području tijekom vikenda biti svježije nego što je bilo jučer, a nećemo, na žalost, imati ni potpuno suho vrijeme. No ne brinite – bit će prilike i za boravak na otvorenom!

Hrvatska danas

Danas nas očekuje umjereno i pretežno oblačno vrijeme, mjestimice uz malo kiše, češće popodne i navečer, a najizglednija je u zapadnim područjima, najavljuju iz DHMZ-a. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na sjevernom i srednjem Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, podno Velebita ujutro s jakim udarima, a na južnom dijelu ujutro jugo, potom zapadnjak.
Najniža jutarnja temperatura od 8 do 12, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna između 18 i 22 u unutrašnjosti te od 22 do 27 °C na obali i otocima.

Sutra će biti oblačnije, uz kišu u mnogim dijelovima Hrvatske, posebice prijepodne. Vjetar će na kopnu biti slab i umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu bura, podno Velebita i s jakim udarima, poslijepodne i sjeverozapadnjak.
Temperatura slična današnjoj, možda koji stupanj viša.

Biometeorološka prognoza

Subota

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Iako će se većina ljudi osjećati dobro, promjenljivo vrijeme kod najosjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika može doprinijeti umoru i manjim tegobama. Tegobe će biti nešto izraženije na krajnjem istoku zemlje, sjevernom Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru.

Nedjelja

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Iako vrijeme neći imati veći utjecaj na ljude, kod osjetljivijh meteoropata i kroničnih bolesnika mogu se javiti manje tegobe.

ak/sjever.hr/dhmz

16.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.