Now Reading:
PUNO NOVOZARAŽENIH Capak: Preko noći se stvari mogu promijeniti
Full Article 2 minutes read

PUNO NOVOZARAŽENIH Capak: Preko noći se stvari mogu promijeniti

U Hrvatskoj u protekla 24 sata imamo 36 novooboljelih, a ukupno 1161. Hospitaliziranih je 184, a 21 osoba je otpuštena iz bolnica. Ukupno je oporavljenih 1689, rekao je na današnjoj konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš.

Beroš je potvrdio da je 22 od 36 novozaraženih s Brača.

– Moramo se pridržavati mjera, jedan krivi korak je dovoljan. Pozivam i svoje otočane da se pridržavaju mjera, to onemogućava virus – rekao je Beroš, prenosi Index.

Capak: Ovo pokazuje da se situacija preko noći može promijeniti, ali ovo nije posljedica popuštanja mjera

– Ova brojka od 36 je dokaz da se preko noći sve može promijeniti. Imali smo danima jednoznamenkaste brojke, danas imamo 36. Ne radi se ovdje o posljedicama popuštanja mjera, na Braču su tri epidemologa i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Radi se, kako sad stvari stoje, o pacijentu koji se vratio iz splitske bolnice, kojeg su posjetili prijatelji, rodbina. U Dubrovniku imamo dva novozaraženih – rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

– Dogovoreno je već da dvoje epidemiologa HZJZ-a idu sutra u Split u pomoć, naprosto je epidemiloška situacija takva – rekao je Capak i dodao da se tek treba odlučiti koje će se mjere poduzeti.

sjever.hr/index.hr 08.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.