Now Reading:
Kakva je politička sudbine mlade zastupnice Bandićeve stranke Marije Puh? U njenoj izbornoj jedinici stranka ne planira sastavljati listu?
Full Article 2 minutes read

Kakva je politička sudbine mlade zastupnice Bandićeve stranke Marije Puh? U njenoj izbornoj jedinici stranka ne planira sastavljati listu?

Kako prenose nacionalni mediji stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića izaći će na parlamentarne izbore ali samo u četiri zagrebačke izborne jedinice. To je potvrdio i šef Bandićeva kluba zastupnika Kažimir Varda kako će stranke na izbore izaći sigurno samo u četiri izborne jedinice kroz koje se pruža Zagreb – prvoj, drugoj, šestoj i sedmoj – donosi Jutarnji.hr.

U stranci nema previše optimizma, a jedan se mandat očekuje u drugoj gdje bi sa Bandićem na listi evenutalno mogli prijeći prag. Za ostale izborne jedinice iz stranke tvrde da bi tamo mogli imati listu ako se dogovore s nekim od potencijalnih partnera.

U tom kontekstu spominje se neke izborne jedinice, ali ne i III. koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju.

A upravo je na području Krapinsko-zagorske županije Milan Bandić uložio velike napore na organizaciji stranke. Tamo je čak pridobio nekadašnju HNS-ovu saborsku zastupnicu, Mariju Puh, da pređe u njegove redove. U toj županiji stranka ima i jednog načelnika, također bivšeg HNS-ovca, Anđelka Topolovca u Radoboju.

Stranka tamo ima i određen broj vijećnika i članova Skupštine. No, prema svemu sudeći zasada ne planiraju sastaviti listu za tu izbornu jedinicu što stavlja veliki upitnik za nastavak političke karijere na nacionalnih razini mlade zastupnice Marije Puh.

s.kalajdžija/sjever.hr/Jutarnji.hr 08.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.