Now Reading:
Poslovne banke uz suglasnost Općine Bedekovčine omogućuju odgodu plaćanja obveza po poduzetničkim kreditima
Full Article 2 minutes read

Poslovne banke uz suglasnost Općine Bedekovčine omogućuju odgodu plaćanja obveza po poduzetničkim kreditima

U sklopu Lokalnih projekata razvoja malog gospodarstva i mikrokreditiranja te programa „Kreditom do uspjeha” Općina Bedekovčina potpisala je s Krapinsko-zagorskom županijom ugovor o subvencioniranju kamatnih stopa poduzetnicima, a na temelju ugovora između Krapinsko-zagorske županije i poslovnih banaka.

Uslijed pandemije koronavirusa i očekivanih poremećaja na tržištu, poslovne su banke donijele mjere kojima se želi ublažiti negativni utjecaj pandemije na poduzetnike korisnike spomenutih programa te će odobravati zahtjevi za odgodu plaćanja obveza po poduzetničkim kreditima odnosno moratorij.

-Ovo je još jedna od mjera kojima se nastoji pomoći svim našim poduzetnicima pogođenim krizom uzrokovanom koronavirusom. Situacija nije jednostavna ni za koga i vjerujemo da će svaki vid pomoći dobro doći našim gospodarstvenicima. Svatko kome je potrebna odgoda plaćanja obveza prema banki može podnijeti zahtjev za moratorij, a Općina će dati svoju suglasnost i podmirivati obveze sukladno odluci banke – poručio je općinski načelnik Darko Ban.

Popis korisnika kojima će se odobriti zahtjev za moratorij bit će dostavljen Općini Bedekovčina te će se plaćanje subvencioniranog dijela redovne kamate izvršiti u roku koji će poslovna banka navesti u obračunu.

Za one korisnike kredita koji neće tražiti moratorij ili im isti nije odobren, obračun i naplata redovne kamate nastavit će se sukladno ugovorenim uvjetima, a subvencija se nastavlja bez promjene.

Budući da zahtjev za moratorij u sebi uključuje odgodu plaćanja glavnice i redovne kamate, za potpunu provedbu ovih mjera Općina Bedekovčina dat će svoju suglasnost.

Poslovne banke s kojima su sklopljeni spomenuti ugovori su Privredna banka Zagreb d.d., Zagrebačka banka d.d., Samoborska banka d.d., Erste &Steiermärkische Bank d.d., Veneto banka d.d., Hrvatska poštanska banka, OTP banka d.d. i Addiko Bank d.d.

www.sjever.hr

02.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.