Now Reading:
Kako do ‘Propusnice’ za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka u Lepoglavi
Full Article 3 minutes read

Kako do ‘Propusnice’ za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka u Lepoglavi

Sukladno danas donesenoj Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, obavještavamo građane da je Stožer civilne zaštite grada Lepoglave zadužen za izdavanje Propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka radi vitalnih obiteljskih razloga.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Lepoglave Hrvoje Kovač obavještava da će Stožer u narednom vremenu uz svoje ostale aktivnosti, izdavati i Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta.
– Propusnica nije potrebna za nužno kretanje na području grada Lepoglave, već isključivo za kretanje izvan granica Lepoglave. Građani koji imaju opravdani razlog, a koji je sukladno spomenutoj Odluci definiran kao „Vitalni obiteljski razlog, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština“, izdavanje Propusnice mogu zatražiti svakog radnog dana od 8 do 12 sati u prostorijama Grada Lepoglave uvažavajući pritom mjere stroge socijalne distanciranosti. Propusnice možete zatražiti na posebno ustrojenoj telefonskoj liniji 042 770 428 i na adresi elektroničke pošte koronavirus@lepoglava.hr – pojašnjava Kovač.

Također, važno je imati na umu da Propusnicu ne mogu zatražiti osobe s izrečenom mjerom samoizolacije, a svako kršenje ove mjere biti će evidentirano i sankcionirano. Svako kršenje ove mjere podložno je sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Iz Stožera civilne zaštite upozoravaju i mole građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.

Građani koji su zaposleni izvan područja grada Lepoglave svoje propusnice za dolazak na radna mjesta mogu ishoditi od svojih poslodavaca koji za njih izdaju njihovi poslodavci, a isto vrijedi i za lepoglavske radnike koji rade u Sloveniji. Također, poslodavci s područja grada Lepoglave dužni su obavijestiti Stožer civilne zaštite grada Lepoglave o izdanim propusnicama za svoje zaposlenike.

Građani koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, Propusnice izdaje liječnik obiteljske medicine.

Stožer civilne zaštite grada Lepoglave Propusnice izdaje jedino ukoliko se radi o vitalnom obiteljskom razlogu, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Za druge razloge Stožer ne izdaje Propusnice.

Zahtjev za izdavanje propusnice mora sadržavati:

IME I PREZIME, ADRESU I OIB GRAĐANA

RAZLOG IZDAVANJA

VRIJEME KORIŠTENJA (od – do):

Provedbu i nadzor dosad donesenih odluka i mjera, kao i Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj Stožer će na području grada Lepoglave provoditi uz policijske službenike i operativne snage civilne zaštite (vatrogasci i HGSS) do njezinog ukidanja.

Sve potrebne informacije vezane za funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima građani mogu saznati na internetskim stranicama Grada Lepoglave kao i na za to posebno ustrojenoj telefonskoj liniji 042 770 428 i na adresi elektroničke pošte koronavirus@lepoglava.hr.

www.sjever.hr/lepoglava.hr 24.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.