Now Reading:
TJEDNA VREMENSKA PROGNOZA Proljeće sve bliže, vrijeme sve ljepše!
Full Article 2 minutes read

TJEDNA VREMENSKA PROGNOZA Proljeće sve bliže, vrijeme sve ljepše!

Već nam je kraj prologa tjedna nagovijestio da je proljeće sve bliže, a narednih nas dana očekuje još ljepše vrijeme. Inače, proljeće nam kalendarski stiže 20. ožujka, u 4.50!

Danas će, najavljuje DHMZ, biti sunčano, u unutrašnjosti jutro uz slab mraz. Na istoku će zemlje zapuhati umjeren jugoistočnjak, dok će na Jadranu bura ujutro oslabjeti, a popodne okrenuti na slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.
Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 °C.

Vrijeme narednih dana

Na Jadranu pretežno vedro, a u unutrašnjosti u utorak i srijedu povremeno umjerena naoblaka. U utorak će na kopnu prolazno zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru će slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, u srijedu okrenuti na buru i oslabjeti.
Bit će toplije, posebice od srijede, a prema trenutnim prognozama, najviša temperatura će u unutrašnjosti do kraja tjedna biti 18 stupnjeva ili viša.

Oborine se ne očekuju, ali se zato očekuje puno sunca. Tek u subotu postoji mogućnost za malo mjestimične kiše u poslijepodnevnim satima.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Zadržat će se povoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Kroničnim bolesnicima će olakšavati podnošenje njihovih bolesti. Većina ljudi će biti dobrog raspoloženja i dobre koncentracije koja će im omogućiti i dobar radni učinak. Šetnje i aktivnosti na otvorenom bit će ugodne u većem dijelu zemlje.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ

16.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.