Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Danas „luda” temperatura, pred vratima zahlađenje uz kišu!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Danas „luda” temperatura, pred vratima zahlađenje uz kišu!

korzo

Nakon jučerašnjeg pravog proljetnog dana, s puno sunca i uz visoku temperaturu, četvrtak nam donosi još ljepše vrijeme – uživajte u danu jer sutra nas očekuje promjena vremena

Prema najavama iz DHMZ-a, danas će biti većinom sunčano, razmjerno vjetrovito i iznadprosječno toplo. Povremeno može biti umjerene, na sjevernom Jadranu i povećane naoblake. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju na udare mjestimice olujan, a na moru slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.
Najniža temperatura zraka na kopnu od 2 do 7, na moru od 7 do 11 °C. Najviša dnevna između 17 i 22 °C.

Izgledi vremena

Većim dijelom će u nastavku tjedna biti promjenljivo oblačno uz povremenu kišu. U petak će kiša padati u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a u subotu na Jadranu i predjelima uz njega kada u najvišem gorju može biti i malo snijega.
U nedjelju pretežno sunčano, a oblačnije uz malo kiše će biti na jugu zemlje. Na kopnu će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će u nedjelju slabjeti. Na moru sjeverozapadnjak, u subotu će okrenuti na buru i pojačati, stoga će veći dio vikenda bura biti umjerena i jaka, osobito podno Velebita s olujnim udarima.
Temperatura zraka u postupnom padu.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. U drugom dijelu dana osjetljive skupine ljudi u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru mogle bi imati smetnje zbog približavanja frontalnog poremećaja sa zapada. Zbog velike razlike između niske jutarnje i, za ožujak razmjerno visoke temperature zraka sredinom dana u unutrašnjosti Hrvatske, preporuča se slojevito odijevanje.

ak/sjever.hr

12.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.