Now Reading:
Prije pogoršanja vremena, pravi proljetni dani! Evo kada će biti najtoplije!
Full Article 2 minutes read

Prije pogoršanja vremena, pravi proljetni dani! Evo kada će biti najtoplije!

Ako nestrpljivo očekujete proljeće, dašak ovog mnogima najljepšeg godišnjeg doba osjetit ćemo narednih dana. Nakon toga, ponovo kiša, ali nadajmo se da je riječ o kratkotrajnom pogoršanju vremena

Vrijeme danas

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom u prvom dijelu dana. U najvišem gorju ujutro može biti i malo snijega. Vjetar slab, u istočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni. Ujutro i prijepodne će uz obalu puhati umjerena, ponegdje i jaka, a podno Velebita na udare i olujna bura, poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 10. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 16 °C.

Izgledi vremena

Od srijede pretežno sunčano, u unutrašnjosti još početkom uz više oblaka, a s novim naoblačenjem u petak mjestimične kiše osim u unutrašnjosti može biti i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a u petak će okrenuti na sjeverni koji prolazno može biti i jak. Na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, u četvrtak jugo. Jutra u unutrašnjosti razmjerno svježa, a dnevna temperatura posvuda u postupnom, ali osjetnom porastu.
U srijedu i četvrtak temperatura će u kopnenom dijelu Hrvatske porasti na čak 20 stupnjeva!

Biometeorološka prognoza za utorak

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne u većem dijelu dana. Tegobe uzrokovane vremenom se ne očekuju kod većine ljudi. Manje tegobe mogu se javiti kod vrlo osjetljivih meteoropata i kroničnih bolesnika krajem dana.

www.sjever.hr/dhmz

10.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.