Now Reading:
SKUPŠTINA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE: Ovo su dobitnici javnih priznanja!!!
Full Article 2 minutes read

SKUPŠTINA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE: Ovo su dobitnici javnih priznanja!!!

koren skupština

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije održanoj u ponedjeljak donijeta je odluka o dobitnicima javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije.

Nagradu za životno djelo dobit će Barbara Fuček-Leško iz Đurđevca, za zasluge u području rada s osobama s invaliditetom. Nagradu za promicanje ljudskih prava „Mara Matočec“ dobit će Kristinka Štefan iz Virja, Nagradu za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije Udruga „Potkalnički plemenitaši“ iz Gornje Rijeke i Turistička zajednica grada Koprivnice, a Nagradu za iznimno postignuće u protekloj godini Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta i Robin, trgovačko društvo za ugostiteljstvo i trgovinu, d.o.o., iz Križevaca.

Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije dobit će Udruga za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka Šinterice dobra srca, iz Koprivnice, DVD Glogovnica, grupa djece iz OŠ Koprivnički Ivanec, mr.sc. Milan Čapalija, prof. spec. kliničke psihologije iz Križevaca, i Kulturno-umjetničko društvo „ZRIN“ Legrad. Plakete župana Koprivničko-križevačke županije dobit će Marijan Matočec, dipl. ing., iz Đurđevca, Stanislav Lovković iz Koprivnice i Ivan Matosović, mr.sig., iz Križevaca.

Priznanja će se uručiti na svečanoj sjednici Županijske skupštine 13. travnja.

Županijska je skupština donijela i odluku o izradi IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana Koprivničko-križevačke županije, a neki od razloga su usklađivanje granica eksploatacijskih polja ugljikovodika (EPU) na kojima je INA d.d. nositelj odobrenja. Nužno je usklađivanje novih granica eksploatacijskih polja s važećom prostornoplanskom dokumentacijom, omogućavanje neposredne provedbe zahvata od državnog značaja (eksploatacijska polja ugljikovodika, te trasa plinovoda; do plinske stanice PSIP Kalinovac) do usklađivanje aktivnih, istražnih i planiranih eksploatacijskih polja mineralnih sirovina s Rudarsko geološkom studijom Koprivničko-križevačke županije. Nadalje, ti je i ucrtavanje istražnih geotermalnih polja, određivanje lokacija za smještaj kazeta za zbrinjavanje azbesta na području Koprivničko-križevačke županije (područja gradova Križevci i Đurđevac) te zakonska usklađivanja.

Župan Darko Koren podnio je izvješće o svom radu od 1. srpnja do 31. prosinca 2019. godine.

– I u ovom razdoblju pokrenuli realizaciju novih projekata te nastavili sa značajnim investicijama u sektore obrazovanja i zdravstva. Bili smo aktivni u razvoju gospodarstva i turizma te smo ulaganjem u ruralna područja poticali ravnomjeran razvoj. Svi projekti i aktivnosti provedeni su s ciljem stvaranja boljih uvjeta za život stanovnika Koprivničko-križevačke županije, kako bi doprinijeli smanjenju negativnih demografskih trendova i ostanku građana na ovom području – naglasio je župan Koren.

foto: arhiva

s.kalajdzija/sjever.hr 24.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.