Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Subota neće biti loša, a nedjelja…pogledajte kakva nas temperatura očekuje!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Subota neće biti loša, a nedjelja…pogledajte kakva nas temperatura očekuje!

Planirate li vikend na otvorenom, samo naprijed, ali vam roštiljanje baš ne bi preporučili! Naime, iako će biti uglavnom sunčano, a u nedjelju i neuobičajeno toplo, dojam će kvariti vjetar. Ipak, vrijeme će biti sličnije proljetnom nego onom primjerenom za veljaču!

Prognostičari DHMZ-a najavljuju da će danas biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka. Na kopnu će zapuhati umjeren jugozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena do jaka bura u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu prolazno i jugoistočnjak.
Najniža temperatura u unutrašnjosti od -5 do 0, na obali i otocima između 4 i 9, a najviša od 10 do 15 °C.

Izgledi vremena

U nedjelju će biti većinom sunčano, a diljem Hrvatske temperature će biti više nego što bi se očekivalo u veljači, ponegdje i iznad 17 Celzijevih stupnjeva.

Početak radnog tjedna na kopnu promjenljiv, povremeno uz malo kiše, dok je na Jadranu kiša moguća tek u utorak i to na sjevernom dijelu. Umjeren jugozapadnjak prolazno će u ponedjeljak okrenuti na sjeverac, odnosno buru na Jadranu, a zatim ponovno izražena južina s umjerenim i jakim jugozapadnjakom te jugom na moru. Toplije, samo u ponedjeljak danju temperatura zraka malo niža.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Pretežno sunčano vrijeme će podržavati dobro raspoloženje i primjerenu koncentraciju. Tegobe uzrokovane vremenom ne očekuju se ni kod kroničnih bolesnika.

www.sjever.hr/dhmz

22.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.