Now Reading:
Posavec o sastanku s ministricom Bedeković: Sve što smo predlagali shvaćeno je vrlo ozbiljno
Full Article 2 minutes read

Posavec o sastanku s ministricom Bedeković: Sve što smo predlagali shvaćeno je vrlo ozbiljno

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Vesna Bedeković sazvala je hitan sastanak sa županima, gradonačelnicima, načelnicima i suradnicima s područja Međimurske i Koprivničko-križevačke županije koja imaju romska naselja, a nastavno na nedavne tragične događaje u Međimurju. Rezultatima sastanka zadovoljan je međimurski župan Matija Posavec.

– Sastanak u Ministarstvu koji je trajao duže od tri sata ohrabruje. Moram reći da sve oni što smo predlagali zadnjih tjedana i mjeseci, sve ono na što smo upozoravali, shvaćeno je vrlo ozbiljno od strane resornog ministarstva i od strane Vlade u cjelini – rekao je Posavec te iznio neke od ključnih zaključaka:

Kontrola trošenja zajamčene minimalne naknade, sankcioniranje onih koji je nenamjenski troše i pretvaranje u isplate u naravi sukladno zakonskim mogućnostima, kontrola i sankcioniranje roditelja koji ne šalju svoju djecu u osnovnu školu te uvođenje obaveznog rada za opće dobro za korisnike zajamčene minimalne naknade – ističe Posavec te dodaje da svatko tko je radno sposoban ne može i ne smije primati socijalnu pomoć.

Međimurski župan naglašava kako će se kadrovski ojačati centar za socijalnu skrb, a otvorit će se i ispostava u Prelogu.

– Radit će se jedan pristup integracije svih ostalih ministarstva da bi se moglo preventirati i sankcionirati počinitelje. To je krenulo već danas, uključila su se ministarstva koja su poslala dopise i naloge da im se pripreme svi podaci, a za mjesec dana imamo prvi sastanak na kojem ćemo analizirati što se dogodilo i što se promijenilo – istaknuo je Posavec te dodao kako očekuje i sastanke s drugim ministrima, prije svega Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te Ministarstvom obrazovanja.

– Ako se po jutru dan poznaje, vjerujem da bi doista to trebalo riješiti. Jako mi je žao što se moralo najtragičnije desiti kao posljedica nečega da bi se netko probudio i reagirao. Vidjet ćemo, ja sam skeptičan, tako dugo dok se stvari konkretno ne rješavaju ne vjerujem ni ja, ali ohrabrujuće je kakav je pristup bio na tom sastavku – zaključno je naglasio župan Matija Posavec.

m.furlan/sjever.hr 21.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.