Now Reading:
Iz ovog malog zagorskog mjesta stiže misno vino koje se našlo i na stolu pape Benedikta XVI.
Full Article 3 minutes read

Iz ovog malog zagorskog mjesta stiže misno vino koje se našlo i na stolu pape Benedikta XVI.

biskup

U službenom posjetu župi Svetog Martina Biskupa ove srijede bio je biskup Bjelovarsko – križevačke biskupije msgr dr Vjekoslav Huzjak, pri tom obišavši tamošnju Osnovnu školu i općinu, a potom Područnu školu i dječju igraonicu u Šćepanju kao i crkvu Svetog Martina u Brezničkom Humu.

Biskupa Huzjaka i njegovog domaćina župnika župe Sv Martina vlč. Josipa Vragovića ugostili su načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić, zamjenik Branko Matak, predsjednik vijeća Željko Sremec i općinski vijećnici. Tom su prilikom domaćini gosta upoznali s općinom i župom te osobitostima svojstvenim ovom kraju i njegovom stanovništvu.

Moja kanonska vizitacija zapravo je pohod župi i svim institucijama koje se tiču pastorala. liturgije i svega onoga što je vezano uz svećeničku službu u svojstvu pastirske brige biskupa, koji vodi računa o cijeloj svojoj biskupiji i svakom njenom segmentu – pojasnio je msgr dr Vjekoslav Huzjak. Biskup se osvrnuo i na činjenicu da se upravo u ovoj župi nalazi Vinarija Šafran, čije je misno vino bilo na stolu pape Benedikta XVI. kada je bio u Zagrebu na Jelačić placu.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

-Bilo je to za vrijeme religijskog čina klanjanja s mladim ljudima, koje nije ostalo u uspomeni samo nama već i Svetom ocu papi, što je i sam vrlo često spominjao – prisjetio se biskup. Izrazio je svoje zadovoljstvo činjenicom da ovdašnji poduzetnik Stjepan Šafran vrlo visoko kotira i u europskim razmjerima, te kazao kako mu je drago kada naši ljudi učine nešto dobro.

Biskup je na kraju posjeta na dar primio sliku humskog slikara Marijana Sekovanića nastalu na likovnoj koloniji, a potom obišao sakralne objekte i crkvu u Brezničkom Humu, na taj način zaključivši svoj službeni posjet župi Svetog Martina.

www.sjever.hr 21.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.