Now Reading:
Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo
Full Article 2 minutes read

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo

Ivančica

Prema prognozi DHMZ-a danas djelomice i pretežno sunčano, iznadprosječno toplo, na kopnu i razmjerno vjetrovito. Oblačnije će biti na zapadu zemlje, a uglavnom na riječkom području i u Gorskome kotaru ponegdje malo kiše. U Posavini, Istri i prema otvorenom moru u noći i ujutro lokalno može biti magle. Puhat će umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak, ponajprije u gorju s olujnim udarima. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjereno jugo i južni vjetar, a duž ostatka obale vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5, a u sjeverozapadnoj unutrašnjosti te na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura između 13 i 18 °C, u gorju niža.

Biometeorološke prilike će biti najnepovoljne na velikom dijelu sjevernog Jadrana, u Gorskom kotaru i Lici, gdje je kod meteoropata moguća glavobolja i smanjena koncentracija a kod kroničnih bolesnika pojačane tegobe od kojih inače pate. Pogoršanje općeg stanja uz smanjenu koncentraciju, nervozu i nesanicu osjetit će osobito najosjetljivije skupine ljudi i u ostalim područjima Hrvatske, a najmanje na krajnjem jugu.

U nastavku tjedna promjenljivo oblačno, mjestimice uz malo kiše, u utorak na sjeverom Jadranu i na zapadu unutrašnjosti, a u srijedu i drugdje. U drugom dijelu srijede i početkom četvrtka u najvišem gorju malo susnježice i snijega. U četvrtak postupno razvedravanje. U utorak u Dalmaciji još većinom sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu će zapuhati većinom umjeren sjeverozapadnjak i bura koja će u četvrtak pojačati. Temperatura u postupnom padu, osobito na kopnu.

sjever.hr

17.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.