Now Reading:
Tušek optužio županijsku vlast za neodgovorno upravljanje županijom i populizam
Full Article 3 minutes read

Tušek optužio županijsku vlast za neodgovorno upravljanje županijom i populizam

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, Žarko Tušek, održao je u ponedjeljak konferenciju za novinare na kojoj je progovorio o temi, kako je navedeno u samom pozivu, “Uzroci i posljedice neodgovornog upravljanja Županijom: Domovi za starije i nemoćne”.

Tušek je naveo nedavni tragični događaj u domu za starije i nemoćne osobe u Andraševcu kao posljedicu takvog upravljanja dok je, kako je napomenuo, nedvoršeni dom za starije i nemoćne u Zaboku naveo kao uzrok takvog upravljanja.

-Slučaj nezapamćene tragedije u nasoj županiji u domu u Andraševcu, primjer je posljedice neodgovornog i populističkog upravljanja Krapinsko-zagorskom županijom. No, na ono što ću se itekako osvrnuti je slučaj još uvijek nepostojećeg Doma za starije i nemoćne u Zaboku kojeg ističem kao primjer uzroka neodgovornog i populističkog upravljanja Krapinsko-zagorskom županijom – kazao je Tušek te dodao kako je prije skoro tri tjedna, jedan lokalni medij s područja KZŽ u prilogu o domovima za starije na području županije, spominje navode Županije kako traju intenzivni razgovori s investitorom.

-A potom, tjedan dana kasnije u jednim dnevnim novinama izlazi članak s izjavom tog istog investitora, ali totalno oprečnim stajalištem, da bi dva dana nakon spomenutog članka bio održan sastanak župana i spomenutog investitora, te stvari bile izglađene, barem za objavu u medijima. Zar takav površan i populistički pristup nije za svaku osudu i je li potrebna, ne daj Bože, još neka tragedija da shvatimo gdje nas takva politika upravljanja našom županijom sve skupa vodi – zapitao se Tušek.

Podsjetio je da je investitor u autoriziranoj izjavi jasno i izričito rekao da Dom ne želi otvoriti, i da ga je spreman prodati županiji ako ga ona želi. Saborski zastupnik je podsjetio i da je taj investitor zemlju kupio namjenski, za izgradnju Doma, i to po cijeni koja je i više nego diskutabilna, 50 posto ispod procijenjene vrijednosti, o čemu se očitovala i državna revizija – dodao je saborski zastupnik,

Tušek je pozvao Županiju da javno objavi podatak o tome koliko su puta u proteklih godinu i pola dana investitoru uputili službeno upozorenje i opomenu pred tužbu te da obznani koji su to zaštitni mehanizmi kojima se županija osigurala prema investitoru.

Kazao je da ovo nije prvi put i da je slična situacija s prodajom zemljišta za projekt Stubaki, no da je ova tema puno osjetljivija i opasnija jer su u pitanju ljudske sudbine.

-Ova tema jasno potvrđuje potpuni nedostatak vizije, potpuni nedostatak odgovornosti i grubo otvara sumnju u pozadinske odnose. Ova tema samo je jedan u nizu iz kataloga projekata župana Kolara koji ni približno nisu, niti će biti ostvareni”, kazao je Tušek te još jednom prozvao županijsku vlast za, kazao je,  neodgovorno vođenje politike i populizam.

-Statistika po pitanju sustava javne skrbi u KZŽ nam ne ide u prilog. Naravno da za nju nije kriva samo županijska vlast i ne prozivam ju u tom kontekstu, ali za neodgovorno vođenje politike i populizam, a sada već i s tragičnim posljedicama, tu vlast apsolutno osuđujem. Današnja tema je početak misije u kojoj želimo okupiti sve oko brige za našu županiju i kojom poručujemo da je dosta populizma županijskog vodstva – završio je Tušek.

s.kalajdžija/sjever.hr

17.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.