Now Reading:
PREGRADA: 300.000 kuna za projekte i programe udruga u sportu
Full Article 3 minutes read

PREGRADA: 300.000 kuna za projekte i programe udruga u sportu

Sportska zajednica Grada Pregrade raspisala je javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga u sportu na području grada za 2020. godinu.

Kako stoji u natječaju, pozivaju se udruge kao organizacije civilnog društva kao organizacije civilnog društva programski usmjerene na rad u području sporta i sportske rekreacije da se prijave za financijske potpore programa i projekata koje će pružiti Sportska zajednica Grada Pregrade iz Proračuna Grada Pregrade za 2020. godinu. Stoga prijavu mogu podnijeti udruge koje svoj rad temelje na potrebama građana, prema načelima djelovanja za opće dobro, ako provode programe i projekte kojima zadovoljavaju javne potrebe u sportu od interesa za grad Pregradu, kao i druge programe koji pridonose razvitku i općem napretku sporta i sportske rekreacije na području grada Pregrade.

Riječ je o potporama za djelatnost udruga u sportu, pomaganje i poticaj sportskog stvaralaštva, sportske rekreacije na području grada, akcije i događanja u sportu, a koje će pridonijeti razvitku i promicanju sportskog života u gradu Pregradi, osiguravanje uvjeta za sportske manifestacije, jačanje kapaciteta udruga za upravljanje i koordiniranje volonterima, izobrazba volontera, poticanje volontera na uključenje u aktivnosti, poticanje i skrb o stručnom osposobljavanju vlastitog stručnog kadra koji će odgajati mlade naraštaje u njegovanju sporta, sportskih natjecanja i sportske rekreacije, razvoj alata za praćenje provedbe i evaluaciju kvalitete i opsega sporta, unapređivanje znanja i razvijanje vještina zaposlenika i volontera udruga za zagovaranje i osnaživanje sporta, razvijanje inovativnih projekata u sportu, proširenje sportskog sadržaja na području grada, aktivnosti usmjerene na poticanje komunikacije udruga s općom, ciljanom i stručnom javnosti u području sporta, aktivnosti usmjerene poticanju lokalnih vlasti, javnih institucija i poslovnog sektora za suradnju s civilnim društvom u planiranju i održavanju sportskih događaja u zajednici.

Ukupno planirana vrijednost ovog Natječaja je 300.000,00 kuna, a planirani broj potpora sedam. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti je tisuću kuna, a najveći od 180.000,00 kn.

Minimalni postotak sufinanciranja od strane prijavitelja (korisnika financiranje) je 5% od traženog iznosa od Grada Pregrade kao davatelja sredstava.

Svaka udruga može prijaviti najviše jedan program, odnosno projekt u okviru ovog Natječaja, na razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine. Rok za podnošenje prijava je zaključno s 30. ožujkom 2020. godine.

Prijave se dostavljaju isključivo na obrascima propisanim Natječajnom dokumentacijom, koji su zajedno s Uputama za prijavitelje, dostupni na mrežnim stranicama Grada Pregrade www.pregrada.hr.

www.sjever.hr 13.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.