Now Reading:
17 godina prošlo je od pogibije policajca Željka Murka
Full Article 2 minutes read

17 godina prošlo je od pogibije policajca Željka Murka

17 godina prošlo je od tragedije koja je šokirala Međimurje, ali i cijelu Hrvatsku, tragedije u kojoj je život izgubio policajac Željko Murk. Stradao je 12. veljače 2003. godine prilikom potjere za pljačkašem tadašnje Varaždinske banke u Nedelišću, koji je u Murka ispalio smrtonosni metak. Željko je iza sebe ostavio tri malodobna sina, suprugu i roditelje.

Mjesni odbor Mihovljan, Grad Čakovec, Međimurska županija, Policijska uprava Međimurska, IPA Međimurje Čakovec, UDVUR RH-a Ogranak Mihovljan i DVD Mihovljan i ove su godine odali počast preminulom policajcu položivši vijence na njegovu grobu, a potom i podno spomen ploče na Društvenom domu u Mihovljanu.

– 17 godina prolazi, no mi kao policajci, kao Ministarstvo unutarnjih poslova pamtimo naše ljude, naše djelatnike, kolege koji su poginuli bilo u Domovinskom ratu, bilo prilikom obavljanja svoje svete dužnosti, svog hrabrog čina – rekao je Ivan Merćep, pomoćnik glavnog ravnatelja policije te načelnik Uprave policije.

Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec rekao je kako se sjećanje na junake poput Željka Murka mora njegovati.

– Željko Murk dao je svoj život štiteći nas, čuvajući nas, dao je život za sigurnost. Nažalost, poginuo je na dužnosti, no dokle god traju našu sjećanja, tako dugo on živi u svima nama – naglasio je zamjenik župana.

Počast poginulom odao je i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač rekavši kako je Željkova pogibija tada podsjetila kako je policijski posao težak i pogibeljan.

– Skloni smo to zaboraviti te svakodnevni policijski rad banalizirati. Kad se dogode takvi tragični događaji, svi se pitamo kako je do toga uopće došlo, a zaboravljamo da ste tu 365 dana u godini, da stalno brinete o našoj sigurnosti, čuvate imovinu i provodite zakon naše zemlje. Biti policajac nije lako, no svi vi svoj posao smatrate životnim pozivom. Zahvaljujući tome živimo u najsigurnijoj zemlji u Europi te nam na vam na tome iskreno od srca hvala – poručio je policajcima čakovečki gradonačelnik.

Obilježavanje 17. godišnjice pogibije Željka Murka završeno je komemorativnim skupom u Društvenom domu Mihovljan.

m.furlan/sjever.hr 12.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.