Now Reading:
Regionalni tim varaždinskih kuhara na najstarijem i najvećem međunarodnom kulinarskom natjecanju na svijetu
Full Article 3 minutes read

Regionalni tim varaždinskih kuhara na najstarijem i najvećem međunarodnom kulinarskom natjecanju na svijetu

Kulinarska olimpijada okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata željnih dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih sposobnosti.

Udruga kuhara Varaždinske županije po četvrti put unatrag dvanaest godina sudjeluje na Svjetskoj kulinarskoj olimpijadi koja će se održati od 14. do 19. veljače ove godine u Stuttgartu. Kulinarska olimpijada je najstarije i najveće međunarodno kulinarsko natjecanje na svijetu. Održava se već više od 100 godina te okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata željnih dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih sposobnosti.
 
Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Županijskoj palači povodom odlaska na ovo prestižno natjecanje, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević istaknula je kako se Varaždinska županija ponosi Regionalnim timom koji će predstavljati boje i gastronomsku tradiciju Varaždinske županije u Stuttgartu.
 
-Iznimno smo ponosni i sretni da će Udruga kuhara Varaždinske županije, naš Regionalni tim, u Sttutgartu predstaviti sve najbolje iz naše županije, naše autohtone domaće namirnice i našu vrhunsku gastronomiju. Moram pohvaliti suradnju s Udrugom kuhara Varaždinske županije koja je izvrsna unatrag dvije i pol godine. Imali smo puno zajedničkih manifestacija, izdali smo dvije kuharice s jelima od buče, kuharicu s jelima od varaždinskog zelja, sudjelovali su u našem Bučogradu, proslavili su svoju 15. obljetnicu ovdje u našem atriju. Iznimno nas veseli i to da imamo veliki broj mladih kuhara i želja nam je da ih motiviramo i potaknemo da ostanu u tom zanimanju i da u njemu napreduju – naglasila je Martinčević.  
 
Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza u ime Udruge kuhara Varaždinske županije zahvalio je Varaždinskoj županiji na iznimnoj suradnji i potpori .

-San svakog kuhara je prisustvovati na ovako velikom natjecanju, predstavljati Hrvatsku i našu županiju. Rezultat nam je manje bitan, dati ćemo sve najbolje od sebe i svaki puta može bolje. Ekipa je mlada, to je pozitivno i treba uvijek dati priliku mladima. Neki su već sudjelovali, a nekima je to prvo veliko natjecanje. Cilj nam je da i dalje nastupamo na velikim natjecanjima i ulagati u mlade ljude. To zanimanje je naporno ali se rezultati ulaganja svakako vrati. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji na svim oblicima potpore koju nam pruža  – naglasio je Crleni.
 
Na kulinarskoj olimpijadi predstaviti će se više od 3 tisuće natjecatelja, kuhara i slastičara iz više od 60 država svijeta. Sajam i prateća kulinarska natjecanja jedna su od najvećih i najboljih platformi za predstavljanje nacionalnih kulinarskih timova i njihovih gastronomskih vještina i znanja.
 
Kapetan Regionalnog tima Ivan Tomas predstavio je ukratko meni s kojim će se Regionalni tim predstavljati, a on u najvećoj mjeri sadrži domaće namirnice poput buče, varaždinskog zelja, purice, mlinci i još brojne delicije našeg kraja.  
 

-Svi kuhari i slastičari, članovi Regionalnog tima su odlični i svakako zaslužuju svoje mjesto u timu – u duhu pravog kapetana rekao je Tomas.
 
Regionalni tim Varaždinske županije čine: Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Dario Rodeš, Hotel Turist, Varaždin, Vanja Orban, Udruga kuhara Varaždinske županije, Dinko Tomašić, Hotel Park Varaždin, Katarina Filipašić, Hotel Minerva, Varaždinske Toplice, Amos Novak Hotel Turist, Varaždin, Lovro Stančin, učenik Srednje škole Prelog, Lorena Šoš, Nikolina Butko i Valentina Šimunek, učenice Gospodarske škole Varaždin, Bojan Bohorč, Udruga kuhara Varaždinske županije i Damir Crleni Udruga kuhara Varaždinske županije.

www.sjever.hr

11.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.