Now Reading:
REKORDER IZ VARAŽDINA: Znate li da je Dragutin Drk na čelu Vindije već 55 godina
Full Article 2 minutes read

REKORDER IZ VARAŽDINA: Znate li da je Dragutin Drk na čelu Vindije već 55 godina

Darko Tipurić u knjizi ‘Promjene vrhovnog menadžmenta i korporativno upravljanje’ (koju je objavio sa skupinom autora) tvrdi da su očekivanja onih koji imenuju i nadziru menadžere znatno porasla, zbog čega ne iznenađuje sve kraći boravak na glavnoj menadžerskoj funkciji – donosi portal Lider.hr.

Od početka devedesetih godina trajanje mandata glavnih izvršnih direktora na globalnoj se razini u dvadeset godina prepolovilo, a u prvom desetljeću ovog stoljeća skraćeno je s 8,1 na 6,3 godine. No u Europi je od 2011. do 2013. uočen suprotan trend: mandat je produljen s 5,7 na 6,1 godinu.

U Hrvatskoj nema takvih istraživanja, no pregled pedeset najvećih kompanija pokazuje da jedan čelni mandat traje u prosjeku 4,2 godine. Neki menadžeri dobiju i više mandata, a neki ni prvi ne odrade dokraja. Do početka veljače predsjednici uprava pedeset najvećih hrvatskih kompanija u prosjeku su odrađivali staž od šest i pol godina na čelu tvrtke. Ipak, treba objasniti da će njihov konačni prosječni mandat biti dulji jer još traje.

S druge strane, među tih pedeset menadžera četvorka je predsjednika uprava koji upravljaju svojim tvrtkama od osnutka. Rekorder je vlasnik Vindije Dragutin Drk, koji je na čelu kompanije nevjerojatnih 55 godina, od 1965., kad je to još bila Gradska mljekara. Vlasnik Medical Intertradea Mohamed Radwan Joukhadar ima menadžerski staž od 31 godine, a Marko Pipunić u Žitu i Mile Ćurković u Plodinama vode svoje kompanije 27 godina. Bez tih vječnih mladića prosječan staž preostalih 46 menadžera ipak je gotovo godinu i pol kraći i iznosi malo više od četiri godine. Više čitajte na….https://www.lider.media/lider-intelligence/tvrtke-i-karijere/najdugovjecniji-menadzer-pogodite-koliko-je-dugo-dragutin-drk-na-celu-vindije-130010

www.sjever.hr/Lider.hr 20.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.