Now Reading:
BARAKUDE U VARAŽDINU Cilj je plasman na Olimpijske igre
Full Article 3 minutes read

BARAKUDE U VARAŽDINU Cilj je plasman na Olimpijske igre

Dva tjedna nakon završetka Europskog prvenstva u Budimpešti, hrvatska muška seniorska reprezentacija ponovo je na okupu i to na varaždinskim gradskim bazenima. Uoči sutrašnje utakmice posljednjeg, 3. kola C skupine Svjetske lige protiv Nizozemske, organiziran je otvoreni trening.

Izbornik Ivica Tucak rekao je da su nakon okupljanja održali sastanak s igračima i stožerom kako bi rezimirali nastup na Euru te zaključili što nije bilo dobro.

– To nije katastrofa, nije debakl, neuspjeh je. Željeli smo biti prvi, željeli smo izvaditi vizu za Tokio, a otprilike već sada znamo razloge koji su doveli do toga da jedna lopta nije otišla na našu stranu, nego na stranu protivnika. Već smo došli do nekih zaključaka o razlozima i ono što je najbitnije, trebamo čim prije zaboraviti to 4. mjesto – rekao je izbornik te dodao kako je sada najbitnije fokusirati se na Olimpijske igre.

– Bit će izuzetno teško, stresno i zahtjevno jer tu pravo na pogrešku nemate. Ja sam uvjeren da kvalitetu, prije svega želju ogromnu da budemo na OI imamo i da ćemo biti još bolji. Sutra je ždrijeb u Lozani i onda ćemo biti pametniji, znat ćemo tko nam je u grupi, s kim se križamo, tri mjesta idu u Tokio, 12 reprezentacija, svaki dan utakmica, osam utakmica, nevjerojatno sulud i težak ritam, ali što je, tu je – rekao je izbornik Tucak.

Reprezentativac Maro Joković rekao je je da su s današnjim danom započele pripreme za kvalifikacijski turnir u Rotterdamu, a Nizozemci će doći kao dobra provjera.

– Naše misli su fokusirane na to natjecanje, svi znamo što to nosi i koja je odgovornost i mislim da smo svi dovoljno svjesni i stresa s kojim ćemo se u tom dijelu susresti, ali mislim da smo dovoljno iskusni da i taj dio prevaziđemo i mislim da ćemo biti na vrhuncu zadatka – zaključio je Joković.

maro jokovix

Ante Vukičević priznao je da su misli još uvijek dijelom na Euru.

– Definitivno da i dalje razmišljamo o tome što se dogodilo na Europskom prvenstvu, tražimo kroz analize utakmica i razgovore među sobom koji su zapravo razlozi ta dva poraza, u polufinalu i utakmici za 3. mjesto. Nismo zadovoljni s rezultatom, ali svi smo zaključili da to nije debakl, nego upozorenje za nas, pred kvalifikacije za Olimpijski turnir i pred samo ljeto, da se stisnemo malo, da razmislimo o pronađemo pogreške i pokušamo iz toga izaći što bolji – rekao je Vukičević te potvrdio da je bitno fokusirati se na kvalifikacijski turnir.

– Naporan turnir, osam utakmica u osam dana, bit će teško, no znamo koji je cilj, prve tri momčadi idu dalje u Tokio. Trebamo se dobro pripremiti, doći u dobrom stanju i nadat se da ćemo se kvalificirati. Vjerujemo u to, želimo to – rekao je Vukičević.

Utakmica protiv Nizozemske igra se sutra, 11. veljače u 17 sati na varaždinskim gradskim bazenima. Naši reprezentativci traže pobjedu kojom bi osvojili drugo mjesto u skupini (iza Srbije), te četvrtfinale europskih kvalifikacija Svjetske lige protiv najboljeg iz skupine D, a to će biti Crna Gora ili Španjolska.

m.furlan/sjever.hr 10.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.