Now Reading:
NAJAVA: 20. hodnja uz Muru ovu nedjelju
Full Article 2 minutes read

NAJAVA: 20. hodnja uz Muru ovu nedjelju

Pridružite se 2. veljače na tradicionalnoj hodnji uz Muru povodom Svjetskog dana močvarnih (vlažnih) staništa. Ove godine jubilarna 20. hodnja uz Muru održava se upravo u Hrvatskoj, a šetnju započinjemo u Podturnu. Pridružit će nam se i ove godine zaštitari prirode iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Ove godine posebno se ističe bogatstvo i važnost biološke raznolikosti koja se krije u močvarnim staništima diljem svijeta.  

Hodnju započinjemo okupljanjem kraj Društvenog doma u Podturnu u nedjelju 2. veljače 2020. u 9:30. Ponesite toplu odjeću i prikladnu obuću, a na hodnji vas čeka toplo piće i obrok. Donacija pri startu iznosi 50 kn po osobi. Prijave pošaljite na: medjimurska.priroda@gmail.com

Svjetski dan močvarnih staništa obilježava se svake godine 2. veljače, na datum potpisivanja Ramsarske konvencije. Na taj dan je 1971. godine u iranskom gradu Ramsaru  potpisana Konvencija o močvarama od međunarodne važnosti, naročito kao staništa ptica močvarica. Konvencija obvezuje svaku zemlju potpisnicu na opće čuvanje močvara na vlastitom teritoriju i predstavlja okvir za međunarodnu suradnju u zaštiti i održivom iskorištavanju močvarnih staništa.

www.sjever.hr/visitmedjimurje.hr 31.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.