Now Reading:
Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora Piškornice Jozinovića. Tereti ga se da je oštetio tvrtku za gotovo 1,5 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora Piškornice Jozinovića. Tereti ga se da je oštetio tvrtku za gotovo 1,5 milijuna kuna

jozinović

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 40-godišnjaka zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Iako se u optužnici ne navodi ime neslužbeno se doznaje da se radi o Mladenu Jozinoviću bivšem direktoru centra za gospodarenjem otpadom Piškornica d.o.o. Podsjetimo. Nakon što je krajem 2017. u javnost izašla informacija o mogućoj zlouporabi u gospodarskom poslovanju Jozinović je krajem studenog smjenjen s mjesta direktora regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske te je pokrenuta istraga koja je sada rezultirala optužnicom.

Jozinovića se optužnicom tereti da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, a ugovore je potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana. Tereti ga se da je na opisani način pribavio nepripadnu korist u iznosu većem od 1.470.000,00 kuna.

-Okrivljeniku se stavlja na teret da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij prometnih znanosti te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao radni odnos s njim – stoji u objavi Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

s.kalajdžija/sjever.hr 18.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.