Now Reading:
Sutra Dan žalosti u Krapinsko-zagorskoj županiji
Full Article 2 minutes read

Sutra Dan žalosti u Krapinsko-zagorskoj županiji

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar donio je odluku o proglašenju dana žalosti u srijedu, 15. siječnja, povodom tragičnog stradavanja korisnika obiteljskog doma u Andraševcu.

-Zbog nezapamćene tragedije koja se dogodila u obiteljskom domu „Zelena oaza” u Andraševcu gdje je smrtno stradalo šestero ljudi, odlučio sam, kao župan Krapinsko-zagorske županije proglasiti dan žalosti kao pijetet ljudima koji su tako nesretno stradali u toj nezapamćenoj nesreći – rekao je župan Kolar ujedno se osvrnuvši na reakcije nadležnih institucija.

-Naravno da takva tragedija uvijek izaziva reakciju nadležnih institucija. Ministarstvo je već pripremilo izmjenu zakona jer se uvidjelo da je prevelika razlika između uvjeta koji su u državnim domovima i onima u obiteljskim domovima koji pružaju socijalnu uslugu za starije i nemoćne. Izmjene u sabor dolaze kroz nekoliko dana. Ja ih nisam vidio i ne mogu ih komentirati, ali ćemo biti aktivni u javnoj raspravi i iznošenju svojih mišljenja – naglasio je Kolar komentirajući neslužbene informacije prema kojima bi se dio poslova trebao prebaciti na Županiju.

-Želimo biti vrlo jasni da da te zakonske odredbe budu jasne i precizne i da se točno zna što je čija zona odgovornosti, iako se zna i u ovom zakonu – istaknuo je krapinsko-zagorski župan zaključivši kako je svima želja da se stvori sustav u kojem se ovakve stvari ne bi više nikad mogle dogoditi.

m.furlan/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.