Now Reading:
LUDBREG Siječanj u znaku Međunarodne izložbe mladih vina
Full Article 2 minutes read

LUDBREG Siječanj u znaku Međunarodne izložbe mladih vina

Izložbi vina već tradicionalno prethodit će blagoslov grančica i proslava Vincekovog u nedjelju, 19. siječnja, u 12 sati kod kipa svetog Vinka, zaštitnika ludbreškog vinogorja

Posljednjeg petka u siječnju, u Ludbregu će biti otvorena 28. Međunarodna izložba mladih vina. Izložba će tradicionalno biti otvorena u hotelu “Crnković” u 17 sati.

Vinari mogu sudjelovati s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete, vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska. Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije, odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino (suho, polusuho, poluslatko ili slatko).

Uzorci će se prikupljati u subotu, 11. siječnja, od 12 do 20 sati i u nedjelju, 12. siječnja, od 10 do 20 sati u hotelu “Crnković”. Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije. Tijekom izložbe, sva vina moći će se degustirati. Izložbi vina već tradicionalno prethodit će blagoslov grančica i proslava Vincekovog u nedjelju, 19. siječnja, u 12 sati kod kipa svetog Vinka, zaštitnika ludbreškog vinogorja.

www.sjever.hr

07.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.