Now Reading:
Udruga umirovljenika Ludbreg završila s provedbom još jednog projekta
Full Article 2 minutes read

Udruga umirovljenika Ludbreg završila s provedbom još jednog projekta

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg završila je s provedbom još jednog projekta pod nazivom „Pomoć starijim i nemoćnim osobama s područja regije Ludbreg“, ovaj put sufinanciranog od strane Varaždinske županije u okvirima „Javnog natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2019. godini.“

Projekt se provodio skoro 6 mjeseci a odnosio se na proširenje postojećih usluga u lokalnoj zajednici i na području šire okolice Grada Ludbrega.

Ciljevi projekta bili su usmjereni na povećanje broja usluga za starije osobe, umirovljenike i osobe starije životne dobi koji su socijalno ugroženi, koji nemaju dostatnih financijskih sredstava za život te im je potrebna financijska pomoć. Sukladno navedenom, opći cilj projekta bio je doprinijeti uključivanju starijih osoba u život zajednice dok se specifičan cilj odnosio na podizanje kvalitete usluga i aktivnosti koje se pružaju starijim osobama na području Grada Ludbrega.

Suština projekta odnosila se na pomoć bolesnim i nemoćnim osobama starije životne dobi koje nisu u mogućnosti samostalno dolaziti u prostore Udruge, nalaze se u teškim situacijama te su bolesni i nemoćni. Po ovom projektu Udruga je organizirala posjete i pružala pomoć nemoćnim osobama starije životne dobi te ih tom prilikom darivala stvarima koje su im potrebne za egzistenciju, pružala pomoć pri kupnji lijekova, organizirala prijevoz liječniku ili ljekarniku te pomagala pri nabavki drva za ogrjev osobama koje nisu imala financijska sredstva da si ih sami nabave.

-Ono što se projektom ostvarilo jest povećanje broja specifičnih aktivnosti za starije osobe koje su bolesne, nemoćne i koje se nalaze u domovima na području lokalne zajednice. Nadograđene su postojeće usluge koje pruža Udruga umirovljenika preko uvođenja novih aktivnosti. Na taj način obuhvaćene su različite društvene skupine koje su ujedno bile i ciljane skupine projekta; umirovljenici i starije osobe koji su članovi udruge, osobe starije životne dobi koje žive u samačkim kućanstvima te osobe starije životne dobi koje se nalaze u domovima – rekla je Katarina Sačer, predsjednica Udruge.

sjever.hr 21.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.