Now Reading:
BOGATA KOLEKCIJA STIGLA U GRAD KRAPINU: Dio kulturne povijesti ostat će zauvijek sačuvan zahvaljujući Dubravku Sopeku
Full Article 2 minutes read

BOGATA KOLEKCIJA STIGLA U GRAD KRAPINU: Dio kulturne povijesti ostat će zauvijek sačuvan zahvaljujući Dubravku Sopeku

sopek

Dubravko Sopek donirao je u subotu gradu Krapini bogatu kolekciju ploča i CD-ova od svih Festivala kajkavskih popevki za koju je na predstavljanju gradonačelnik Zoran Gregurović kazao da se radi o vrijednoj zbirci koja se ne može opisati u novčanom iznosu ali ima nemjerljivu vrijednost za sam Grad Krapinu budući dosada nije bilo takve zbirke u njenom posjedu.

Dubravko Sopek, koji je inače dugogodišnji urednik na RHZK te član KUD-a “Ilirci”, pojasnio je da se radi o cijelom kompletu ploča, kazeta, CD-a, sa Festivala od 1966. do 2019.

-Ploče su bile od početka do 1990. godine, do 1994. popevke su bile snimane na kazetama, a od 1995. na CD-ovima. Odlučio sam to pokloniti Gradu jer smatram da taj poklon treba biti dostupna svim građanima Krapine i Krapinsko-zagorske županije. Sve što je ovdje izloženo napravljen je popis. Sve te godine pjevajući u zboru na Festivalu zavolio sam ga i moja je bila krilatica ako je županija “bajka na dlanu” onda je Festival “glazbena bajka” Krapine, Krapinsko-zagorske županije i cijelog kajkavskog govornog područja – zaključio je Sopek dodajući da kolekciju od srca poklanja Gradu Krapini.

Gradonačelnik je, zahvaljujući na poklonjenoj kolekciji, rekao da je tim poklonom Grad dobio vrlo vrijednu zbirku koja je povijest nečega po čemu je Krapina uistinu prepoznatljiva. Obećao je da će se kolekcija čuvati na posebnom mjestu, ali da će i biti dostupna po potrebi.

m.sopek/sjever.hr 21.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.