Now Reading:
SUTRA POČINJE NASTAVA Dogovorili se sindikati i vlada
Full Article 2 minutes read

SUTRA POČINJE NASTAVA Dogovorili se sindikati i vlada

-Pregovori su okončani, postignut je kvalitetan kompromis koji od sutra ujutro omogućuje prekid štrajka – izjavio je premijer Plenković na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka s prosvjetnim sindikatima.

Od 1. prosinca se koeficijent povećava za tri posto. Drugo povećanje od 1 posto je 3. lipnja. Još dva posto će biti isplaćeno 1. siječnja 2021. godine, piše Index.

Premijer je dodao da će za nenastavno osoblje potpisati dodatke granskom kolektivnom ugovoru koji će vrijediti do prosinca 2022. godine.
-Kroz uredbe o koeficijentima ćemo riješiti pitanje tajnika, računovođa, ali i ravnatelja, njih se zaboravlja – rekao je Plenković.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec pak je rekao je da je napokon došlo do usuglašavanja. Kazao je kako će nenastavno osoblje dobiti iste iznose, samo kroz dodatke. 

-Mogu najaviti u ime svih kolega da je od sutra štrajk zaustavljen. Sutra se svi vraćaju na radna mjesta i nastavljaju raditi. Imamo puno povjerenje u vladu i premijera da će u četvrtak izmijeniti uredbu. Zahvaljujemo svima koji su nam davali podršku i svim našim članovima koji su sudjelovali u našoj akciji – rekao je Mihalinec.

Cijeli članak pročitajte ovdje

screenshot

www.sjever.hr/index.hr

02.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.