Now Reading:
FOTO 3 milijuna kuna za 362 varaždinska obrtnika i poduzetnika
Full Article 2 minutes read

FOTO 3 milijuna kuna za 362 varaždinska obrtnika i poduzetnika

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održano je svečano uručenje ugovora o dodjeli bespovratne financijske potpore Grada Varaždina svim obrtnicima i poduzetnicima koji su ostvarili to pravo iz projekta „Poduzetnički fond Grada Varaždina 2019.“

Ukupan iznos potpora koje se dodjeljuju ove godine iznosi 3.067.000,00 kn, a primit će ih 362 obrtnika i poduzetnika. Ovaj podatak još više dobiva na značaju kada ga usporedimo s 2017. godinom kada je ukupan iznos potpora iznosio tek 700 tisuća kuna.

– Iz godine u godinu rast je neočekivano velik. Mi smo 2016. godine imali 30-ak poduzetnika, kad smo preuzeli upravljanje Gradom imali smo već 60, onda 180, a sad imamo 370. Gotovo da se udvostručuje iz godine u godinu. To govori o tome da gospodarstvo Varaždina stvarno raste i jača. Riječ je o malim poduzetnicima i obrtnicima, upravo onima koji su stvarali moderni Varaždin. Ove subvencije koje nisu visoke, ipak potvrđuju brigu Grada za njih. Mi moramo, ako ništa drugo, biti u trajnom obliku komunikacije s tim poduzetnicima, slušati ih, znati što im treba, vidjeti te njihove poduzetničke ideje – rekao je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Jedan od dobitnika potpora je i Matija Kraljić iz tvrtke Alpha-M računala.

– Prvi put smo se javili na natječaj, nakon dugo godina odlučili smo probati i uspjeli smo. Jedan dio smo već potrošili, a da još nismo dobili. Uložili smo u reklamnu kampanju, u jumbo plakat, letke i radio reklamu povodom 16. rođendana koji nam je bio 11.11. – rekao je Kraljić.

U posao će uložiti i Iva Dvorski iz Poslovnog centra Fenix.

– Bavimo se financijskim savjetovanjem i računovodstveni smo servis. Imam dvije zaposlene osobe i planiram kupiti opremu odnosno nova računala – rekla je gospođa Iva Dvorski.

potpore poduzetnicima (3)
potpore poduzetnicima (3)
potpore poduzetnicima (3)
potpore poduzetnicima (3)
potpore poduzetnicima (3)

m.furlan/sjever.hr 02.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.