Now Reading:
Projektni ured grada Ivanca: U prosincu se otvara novi javni poziv s ciljem jačanja gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija
Full Article 2 minutes read

Projektni ured grada Ivanca: U prosincu se otvara novi javni poziv s ciljem jačanja gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija

Projektni ured grada Ivanca izvijestio je kako prema posljednjim dostupnim informacijama, a sukladno Indikativnom planu objave natječaja, do kraja 2019. godine očekuje se objava javnog poziva IRI2. Predmetni Javni poziv financirat će se iz Europski fond za regionalni razvoj, a u okviru OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.. Poziv je usmjeren na ispunjenje cilja: Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija.

Ovim će se Pozivom sufinancirati razvoj novih proizvoda (dobara i usluga), tehnologija i poslovnih procesa kroz povećanje privatnih ulaganja u istraživanje i razvoj te jačanje kapaciteta poduzeća za istraživanje, razvoj i inovacije, kroz poticanje njihove suradnje s partnerima uključujući suradnju s institucijama za istraživanje i razvoj.

Projekt mora rezultirati razvojem novih ili znatno poboljšanih proizvoda (dobro ili usluga) koje proizlaze iz istraživačko-razvojnih aktivnosti prijavitelja i partnera (ukoliko postoje partneri na projektu).

Prihvatljive aktivnosti su aktivnosti istraživanja i razvoja (vlastite aktivnosti istraživanja i razvoja, ugovorno istraživanje i kolaborativno istraživanje uz učinkovitu suradnju) i aktivnosti početnih ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu u cilju jačanja kapaciteta za istraživanje i razvoj.

Prihvatljivi prijavitelji će biti mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici.

Prihvatljivi partneri: mikro poduzetnici, mali i srednji poduzetnici, veliki poduzetnici, organizacije za istraživanje i širenje znanja
Projekt istraživanja i razvoja odnosi se na jedno ili više identificiranih prioritetnih tematskih područja i/ili međusektorske teme Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske:

ZDRAVLJE I KVALITETA ŽIVOTA
ENERGIJA I ODRŽIVI OKOLIŠ
PROMET I MOBILNOST
SIGURNOST
HRANA I BIOEKONOMIJA
Vrijednost natječaja: 770.000.000,00 kn

Trajanja provedbe projekta je najviše 48 mjeseci, odnosno najkasnije do 30. lipnja 2023. godine.
Više informacija možete dobit u Projektnom uredu za EU fondove na e-mail: projektni.ured@ivanec.hr.

sjever.hr 01.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.