Now Reading:
Poljaci kupili đurđevačku IT tvrtku. Stižu u Podravinu i spremni za daljnja ulaganja
Full Article 3 minutes read

Poljaci kupili đurđevačku IT tvrtku. Stižu u Podravinu i spremni za daljnja ulaganja

đurđevac

Gradonačelnik Hrvoje Janči sastao se s predstavnicima tvrtke Avalon i predstavnikom R22 Grupe Adamom Gajewskim iz Poljske, koja je kupila đurđevački Avalon.

Avalon je vodeći hrvatski hosting provider, a tvrtka je osnovana još 1997. godine. Nakon više od 20 godina na tržištu Avalon ima bazu od više od 20.000 korisnika, a novi vlasnici su ovom prilikom najavili ulaganje u dodatnu kvalitetu usluga kao i u daljnje širenje u Hrvatskoj i regiji.

R22 Grupa rastući je holding tehnoloških tvrtki prisutnih u više zemalja sa sjedištem u Poznańu, Poljska. Kako su istaknuli iz novog vlasnika – R22 Grupe – ovaj ulazak na hrvatsko tržište predstavlja dio strategije grupe da postane vodeći pružatelj hosting usluga u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Investitori su u razgovoru naglasili kako su već posjetili Strukovnu školu u Đurđevcu te su dogovorili zajedničku suradnju kod provedbe projekta centar kompetencije. Istaknuli su kako planiraju razvijanje dodatnih proizvoda i dodatna zapošljavanja.

Grad je stavio na raspolaganje investitorima sve potrebne resurse, predložena je i suradnja na pojedinim projektima, te je investitoru ukazano na potencijal obrazovanja novih mladih kadrova kroz uvođenje novih IT programa u Strukovnu školu Đurđevac.

– Ovo je veliki trenutak za Avalon. Vrijeme je za jedan novi ciklus i siguran sam da će novi vlasnik sa svježim kapitalom ubrzati razvoj tvrtke i vrlo brzo dodatno ojačati poziciju Avalona na tržištu. Naši klijenti mogu biti sigurni da će usluga ostati na najvišem nivou – rekao je Damir Mujić bivši suvlasnik tvrtke Avalon.

-Kroz centar kompetencije, studijske programe koji će uskoro biti u Đurđevcu i poduzetnički inkubator stvoreni su odlični preduvjeti za stvaranje jakog IT sektora kod nas. Mladi iz Đurđevca i okolice moći će završiti srednju školu i fakultet, te se odmah zaposliti na kvalitetnim radim mjestima i ostati živjeti u Đurđevcu, to bi zaokružilo cijelu našu priču oko ulaganja u predškolsko i školsko obrazovanje u našem gradu- rekao je gradonačelnik.

Sjedište tvrtke ostat će Đurđevcu i to u novom Poduzetničkom inkubatoru u Đurđevcu. Nakon sastanka svi zajedno su obišli prostorije inkubatora, a predstavnici dviju tvrtki ostali su oduševljeni svojim budućim novim prostorijama za rad.

www.sjever.hr/Grad Đurđevac 01.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.