Now Reading:
Suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine – svjedok o svađi između sestara
Full Article 2 minutes read

Suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine – svjedok o svađi između sestara

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić ispitivanjem svjedoka koje je predložilo Državno odvjetništvo, Sonje Šamarije, Vladimira Matića, Borisa Kocijana i Ranka Dominića.
Sonja Šamarija je poznavala obitelj i sestre od djetinjstva, a odnose s optuženom Smiljanom Srnec prekinula nakon jedne svađe, koja se dogodila kada je imala 17 godina. Svjedočila je da joj je čudna bila Smiljanina izjava da je Jasmina u Francuskoj, na što je okrivljena Smiljana Srnec rekla da to nije istina.
Vladimir Matić, vlasnik prostora u kojem se nalazi kafić Domino u Palovcu, rekao je da je bio u dobrim odnosima s pokojnim Martinom Dominićem ocem sestara te da ih Martin nije spominjao u razgovorima.
Boris Kocijan, čiji je djed brat Jasminine i Smiljanine bake, a koji je s Jasminom išao u osnovnu školu, opisao je događaj otprije 23 ili 24 godine, kada je bio svjedokom svađe sestara u njihovoj kući. Rekao je da je Jasmina istrčala van i viknula: Bježi! Te da se on skamenio. Nastavio je da je vidio Smiljanu iza ugla i da nije izgledala normalno, nego da je rastresena, čudna i loša. Kazao je da je izgledala „kao da nije imala zjenice, kao da joj je pjena na ustima“, a Jasmina je tada rekla: „Ta nas bo zatokla!“. Ispitujući svjedoka optužena Smiljana Srnec je rekla da to nije izgledao tako. Svjedok Kocijan ostao je pri svom iskazu.
Posljednji je danas svjedočio Ranko Dominić, konobar iz Male Subotice. Rekao je da je poznavao Martin Dominića, pokojnog oca sestara, koji je znao zalaziti u ugostiteljski objekt, ali da nisu pričali o obitelji.
Suđenje Smiljani Srnec nastavlja se 26. studenog iskazima policijskog službenika i članova ekipe hitne medicinske pomoći koji su 16. veljače ove godine pronašli tijelo žrtve u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu.

n.kalajdžija / sjever.hr

14.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.