Now Reading:
U svim županijama na sjeveru Hrvatske porastao broj liječnika po bolnicama
Full Article 2 minutes read

U svim županijama na sjeveru Hrvatske porastao broj liječnika po bolnicama

doktori

Najveći porast broja liječnika od ulaska Hrvatske u EU i to čak 45 posto imala je bolnica u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je 2013. radilo 73 liječnika, a prošle godine njih 108. Slijedi Splitsko-dalmatinska županije u kojoj je broj liječnika porastao sa 486 na 642 ili 32 posto. I u Vukovarsko-srijemskoj županiji povećano je zapošljavanje liječnika za 28 posto – donosi Jutarnji.hr.

Za četvrtinu se pojačala liječnička ekipa u Dubrovačko-neretvanskoj i Karlovačkoj županiji te u gradu Zagrebu. U minusu i to za 15 posto bila je Virovitičko-podravska te za 17 posto Ličko-senjska županija.

Što se tiče ostalih županija na sjeveru Hrvatske u Krapinsko-zagorskoj županiji, kada se uspoređuje prošla i godina kada smo ušli u Europsku uniju, samo je tri liječnika više. U Međimurskokj županiji je njih šest dok je u Varaždinskoj županiji, odnosno bolnicama u toj županiji, broj liječnika u pet godina porastao za 15.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/troskovi-rastu-iz-godine-u-godinu-od-ulaska-hrvatske-u-eu-broj-lijecnika-povecao-se-za-1000-iako-je-broj-pacijenata-manji-za-25000/9552095/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 30.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.