Now Reading:
Planove za vikend uskladite s najavama meteorologa – evo kakva je prognoza za naredne dane!
Full Article 2 minutes read

Planove za vikend uskladite s najavama meteorologa – evo kakva je prognoza za naredne dane!

Iako su jutra gotovo posvuda prilično hladna, prava jesenska, ponajviše zbog ponegdje i dugotrajne magle, danju uživamo u pravom babljem ljetu. Prognostičari najavljuju da će takve vremenske prilike trajati sve do ponedjeljka, a od utorka pak nam slijedi velika promjena vremena. No krenimo redom:

Danas će biti većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjereno jugo, a prema kraju dana sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25 °C.

Vrijeme narednih dana

U dane vikenda pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti ujutro i prijepodne ponegdje magla. U ponedjeljak porast naoblake sa sjeverozapada. Vjetar većinom slab, u nedjelju ponegdje u zapadnim krajevima unutrašnjosti umjeren jugozapadni, a u drugome dijelu ponedjeljka sjeverni. Na Jadranu će puhati slaba i umjeren bura i sjeverozapadnjak. I dalje iznadprosječno toplo, uz manji pad temperature početkom tjedna u unutrašnjosti.
Podsjećamo, od utorka stiže jače zahlađenje, u višem gorju čak i prve pahulje!

Biometeorološka prognoza za petak

U cijeloj će zemlji biometeorološke prilike biti povoljne. Kronični bolesnici će lakše podnositi tegobe od kojih inače pate, a meteoropati će biti boljeg raspoloženja nego prethodnih dana. I boravak na otvorenom će biti ugodniji nego prethodnih dana.

A.Kučić/Sjever.hr/DHMZ

25.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.