Now Reading:
ČAČIĆ: U III. izbornoj jedinici idemo samostalno na parlamentarne izbore. Zajednički izlazak s SDP-om nije opcija
Full Article 2 minutes read

ČAČIĆ: U III. izbornoj jedinici idemo samostalno na parlamentarne izbore. Zajednički izlazak s SDP-om nije opcija

U velikoj analizi tjednik Globus donosi mogućnost stvaranja široke koalicije na lijevom centru gdje bi svakako nositelj bio SDP. U takvim mogućnostima spominje se i Narodna stranka – Reformista Radimira Čačića ali i odnedavno nezavisni župan Matija Posaevec. Pogledajte njihova razmišljanja o parlamentarnim izborima.

Naime, u SDP-u (izvor iz vrha stranke) istuču da računaju na varaždinskog župana Radimira Čačića i njegove Reformiste te na međimurskog župana Matiju Posavca.

-S Čačićem smo skoro pa dogovorili suradnju na izborima u trećoj izbornoj jedinici, a na našoj bismo listi voljeli vidjeti i Posavca – tvrdi.

Šef Reformista Radimir Čačić u razgovoru za Globus rezolutno je odbio bilo kakvu mogućnost koalicije sa SDP-om u trećoj izbornoj jedinici.

-Iako je naša politička pozicija lijevocentristička, u našoj matičnoj, trećoj jedinici Reformisti će na parlamentarne izbore izaći samostalno. To je naša baza. Uživamo podršku između 15 i 20 posto birača, teški smo dva do tri mandata u našoj jedinici – tvrdi Čačić. U preostalih devet izbornih jedinica, kaže, moguće je da Reformisti idu sami ili da s nekim koaliraju. Tvrdi da je moguće da negdje surađuju sa SDP-om, a drugdje s HDZ-om.

Međimurski župan Matija Posavec tvrdi da s njim nitko pa ni SDP nije razgovarao o suradnji na parlamentarnim izborima.

U tom smislu nije bitno što je SDP moj partner u Županijskoj skupštini. Iskreno, još nisam odlučio hoću li se uopće natjecati na parlamentarnim izborima 2020. – kaže. Više čitajte na…..https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-politika/globus-otkriva-sdp-ov-projekt-kobasica-samo-tako-cemo-zaista-znatno-povecati-sanse-da-iz-izbora-izademo-kao-relativni-pobjednici-mi-a-ne-hdz/9532337/

Input your search keywords and press Enter.