Now Reading:
Grad Lepoglava podržao inicijativu „Dani kolektivne sadnje drveća“
Full Article 1 minutes read

Grad Lepoglava podržao inicijativu „Dani kolektivne sadnje drveća“

Grad Lepoglava podržao je građansku inicijativu „Dani kolektivne sadnje drveća“. Riječ je o inicijativi kojoj je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

Akcija će se održavati nadolazećeg vikenda, od 25. do 27. listopada. U ta će tri dana na stotine lokacija diljem Hrvatske biti zasađene brojne sadnice stabala. Sadnja će biti organizirana i na području Ravne gore (odjel 10/b – Cimerplac) i Ivančice (odjel 9/c) i to u subotu 26. listopada kada se, od 8 sati, na ove dvije lokacije inicijativi mogu pridružiti svi zainteresirani građani.
Grad Lepoglava podržao je navedenu inicijativu kupnjom sadnica stabala koje će podijeliti osnovnim školama s gradskog područja. Ujedno, Grad Lepoglava poziva građane da se priključe i sadnji sadnica stabala na nekoj od navedenih lokacija.

www.sjever.hr

25.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.