Now Reading:
Pastoralni centar Ludbreg domaćin je Europskog vijeća Bračnih susreta
Full Article 1 minutes read

Pastoralni centar Ludbreg domaćin je Europskog vijeća Bračnih susreta

U Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu u tijeku je Europsko vijeće Bračnih susreta u organizaciji Hrvatske zajednice Bračnih susreta (HZBS).


HZBS je dio svjetskog pokreta Worldwide Marriage Encounter i članica Europskog vijeća Bračnih susreta s još 12 europskih nacionalnih zajednica – Italije, Francuske, Portugala, Španjolske, Austrije, Njemačke, Engleske, Irske, Belgije (Flandrija), Belgije (Valonija), Nizozemske i Mađarske. Susreti Europskog Vijeća održavaju se tri puta godišnje, a domaćin je svaki put druga nacionalna Zajednica.
Posebnost ovog susreta Europskog vijeća Bračnih susreta je u tome što se na njemu bira novi Europski tim u trogodišnjem mandatu. Običaj je da se u subotu tijekom održavanja Europskog vijeća Bračnih susreta članovi Vijeća susretnu s članovima zajednice domaćina. Tako je predviđeno da u subotu 12. listopada u 18 sati u varaždinskoj katedrali članovi Europskog vijeća sudjeluju na svetoj misi, zajedno sa svećenicima i bračnim parovima HZBS. Misno slavlje predvodit će apostolski administrator Varaždinske biskupije, mons. Josip Mrzljak.

www.sjever.hr

11.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.