Now Reading:
FOTO: Roberto i Vilim najbolji varaždinski bodybuilderi svjetskog ranga – ogoljele vam ih donosimo ‘na pladnju’
Full Article 3 minutes read

FOTO: Roberto i Vilim najbolji varaždinski bodybuilderi svjetskog ranga – ogoljele vam ih donosimo ‘na pladnju’

Roberto Burić i Vilim Puclin dva su varaždinska bodybuildera i nositelji svjetskih priznanja na natjecanjima, a svoj su uspjeh potvrdili i ovog puta na međunarodnom IFBB prvenstvu u bodybuildingu u Jagodini gdje je Roberto u kategoriji Men’s physique osvojio drugo mjesto, dok je u kategoriji Classic bodybuilding do 180 cm bio najbolji među najboljima i zauzeo prvo mjesto. Njegov kolega Vilim Puclin sa istog se natjecanja vratio s četvrtim mjestom u kategoriji Men’s Physique, a u Classic bodybuildingu osvojio je visoko drugo mjesto.

Iako su se tek nedavno vratili s ovog zahtjevnog natjecanja, za njih nema odmora jer ih već 20. listopada očekuje novo međunarodno natjecanje Maxximum Open u Sloveniji, a njih dvojica na kojem god se natjecanju pojavili, uvijek se nalaze među najboljima što nas je ponukalo da s njima popričamo o strasti i hobiju kojem su maksimalno posvećeni.

Roberto se profesionalno bodybuildingom počeo baviti 2013. godine, a s natjecanjima 2017. godine i kaže kako uvijek iznova želi još više i bolje jer je svjestan da ima potencijala pa jednostavno želi vidjeti do kuda će to ići i gdje su mu granice.

Da se doista toga drži, potvrdio je i njegov kolega Vilim koji je kazao kako ima sreće što ispred sebe svaki dan imam Roberta kao podsjetnik kako treba izgledati ako se želi biti na najvišoj razini.

– motivirani smo obojica i to je proces koji zahtjeva puno rada, discipline i odricanja i na kraju kada to sve odradimo ovisimo o sudačkoj odluci koja je vrlo subjektivna jer su nijanse minimalne i u tom trenutku više ne možemo utjecati na sudačku odluku – objasnio je Vilim.

Dečki su se za ovo natjecanje intenzivno pripremali dva mjeseca što je podrazumijevalo strogu dijetu, odnosno dehidraciju tijela i unos malih količina hrane te treninge 6 puta tjedno. No, kako ističu to donosi i određene posljedice u vidu iscrpljenosti pa i probavnih problema. Međutim, tijelo se nakon toga oporavi, a Roberto i Vilim ponovno su spremni za nova natjecanja.

-Stajanja u tom sportu nema jer uvijek ima mjesta za sitne pomake i promjene u prehrani, treningu i samom tijelu. Uvijek se može nešto promijeniti i to ne moraju biti velike razlike već one minimalne koje dijele prvo od drugog mjesta. Planiramo pokrenuti youtube kanal kako bi javnosti približili naše pripreme i treninge te kako bi educirali i savjetovali ljude i pokušali dići bodybuilding kod nas na jedan viši nivo. Jer tko će to raditi ako ne mi sada? Mi smo trenutno najbolji u tom području – zaključuju dečki.

M.Horvat/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.