Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Narednih dana gotovo nevjerojatne temperature za listopad!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Narednih dana gotovo nevjerojatne temperature za listopad!

Najavama prognostičara za dane što su pred nama sigurno će se mnogi obradovati. Naime, ono što nas očekuje bit će više nalik ljetu, nego jeseni. Ovako za HRT piše njihov glavni meteorolog Zoran Vakula:

„Sljedećih se dana, posebice od subote do utorka, pripremimo na svojevrsno ljeto u listopadu – ne samo zbog sunca i vedrine, na Jadranu nakon petka uz većinom tiho ili slab vjetar, nego i zbog iznadprosječno visoke temperature, napose najviše dnevne, koja je prilično rijetko tako visoka – i još toliko dana u nizu sredinom listopada. I to ne samo na Jadranu, nego i na kopnu, gdje će u petak biti malo viša nego u četvrtak, a od subote i znatno. No, na jesen će nas podsjećati sve kraći dani, mjestimična magla i jutarnja svježina – premda i ona početkom novoga tjedna sve manje izražena.”

Krenimo redom:

Danas će diljem Hrvatske biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle, najavljuju iz DHMZ-a. Vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima koja će prijepodne slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 16 do 20, na Jadranu i unutrašnjosti Istre i Dalmacije do 24 °C.

Ovako će nam biti narednih dana

Prevladavat će sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu, za vikend na moru i sumaglicu. Vjetar će biti slab, u unutrašnjosti i umjeren jugozapadni. Temperatura zraka u unutrašnjosti u blagom porastu, a na Jadranu bez veće promjene.

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike će se prilično naglo poboljšati, pa će u cijeloj Hrvatskoj biti povoljne cijelog dana. Kroničnim bolesnicima će olakšavati podnošenje njihovih bolesti, a meteoropatima će podržavati popravljanje raspoloženja, koncentracije i radne učinkovitosti.

www.sjever.hr/hrt/dhmz

11.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.