Now Reading:
Danas izdržite kišu i hladnoću – pogledajte što nas očekuje do kraja ovog i početkom novog tjedna!
Full Article 2 minutes read

Danas izdržite kišu i hladnoću – pogledajte što nas očekuje do kraja ovog i početkom novog tjedna!

kiša

Danas će u gotovo cijeloj Hrvatskoj biti umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno, najavljuju iz DHMZ-a. Mjestimice će padati kiša, češće u prvom dijelu dana, a lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom, uglavnom na Jadranu. Najmanje kiše i najviše sunčana vremena očekuje se na sjeveru Dalmacije. Navečer postupno razvedravanje. Umjeren jugozapadnjak, u gorju s jakim udarima, slabjet će i već tijekom jutra okrenuti na sjeveroistočnjak. Na Jadranu će umjereno jugo i jugozapadnjak navečer okrenuti na buru, najprije na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura od 14 do 18 u unutrašnjosti te između 19 i 24 °C na obali i otocima.

U nastavku tjedna

Idućih će dana prevaladavati sunčano. Jutarnja je magla na kopnu izglednija u petak, a na moru u dane vikenda. U unutrašnjosti će vjetar biti slab do umjeren jugozapadni,dok će na Jadranu umjerena i jaka bura u petak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutra na kopnu osjetno svježija, a dnevna temperatura zraka u porastu. Na obali i otocima bez veće promjene.
Prema trenutnim prognozama, za vikend će temperatura u kopnenom dijelu Hrvatske gotovo svugdje biti iznad 20 stupnjeva, a početkom idućeg tjedna bit će još toplije!

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Prevladavat će nepovoljne biometeorološke prilike. Srčani bolesnici i reumatičari mogu osjećati nešto jače smetnje uzrokovane vremenom nego prethodnog dana, a meteoropati bi uz umor i slabiju koncentraciju mogli biti lošijeg raspoloženja. No, u drugom dijelu dana će se biometeorološke prilike početi poboljšavati, najprije u najzapadnijim predjelima.

www.sjever.hr/dhmz

10.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.