Now Reading:
HOĆE LI DANAS U ŠKOLAMA BITI TOTALNI KAOS?: Na sjeveru Hrvatske dio gimnazija štrajka a dio se tek treba odlučiti. Trebaju li roditelji poslati djecu u školu?
Full Article 2 minutes read

HOĆE LI DANAS U ŠKOLAMA BITI TOTALNI KAOS?: Na sjeveru Hrvatske dio gimnazija štrajka a dio se tek treba odlučiti. Trebaju li roditelji poslati djecu u školu?

škola

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je obavijest osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima o štrajku.
U obavijesti je istaknuto kako za vrijeme održavanja štrajka posebnu pozornost treba obratiti na sigurnost učenika, dostupnost informacija roditeljima i učenicima te obveze koje proizlaze iz propisa.

No, sudeći prema reakcijama roditelja i učenika, kod svih prevladava zbunjenost. A situacija na terenu je slijedeća. Što se tiče sjeverne Hrvatske u Varaždinu Prva gimnazija je obavijestila putem svoje web stranice da nema nastave.

-Obzirom na štrajk prosvjetnih djelatnika koji će se održati u školama diljem Hrvatske obavještavamo učenike i roditelje da nismo u mogućnosti organizirati nastavu u četvrtak, 10. listopada. Za petak, 11. listopada, pravovremeno ćemo objaviti informaciju – stoji u objavi. Što se tiče Druge gimnazije i tamo je organiziran štrajk ali će se pokušati održati i nastava što ovisi o broju nastavnika koji neće štrajkati.

U Čakovcu u Gimnaziji Josipa Slavenskog navode da će se tek odlučiti o štrajku:

-U skladu s uputama koje smo dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja obavještavamo učenike i njihove roditelje da će se sutra u 8 sati održati Skup radnika na kojemu će se svi zaposlenici izjasniti o svojem sudjelovanju u štrajku nakon čega će se vidjeti hoće li biti nastave. Odluku o dolasku učenika u školu prepuštamo roditeljima i učenicima – odluka je čakovečke Gimnazije.

Skup zaposlenika održat će se u ovim trenucima i u koprivničkoj Gimnaziji “Fran Galović” nakon čega će se znati više o štrajku. Što se tiče Gimnazije u Krapini tamo djeca imaju nastavu.

s.kalajdžija/sjever.hr 10.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.