Prelog: Kruničarskim proštenjem završio Tjedan Caritasa

prelog

Niz zanimljivih događanja održano je proteklog tjedan u sklopu Tjedna župnog Caritasa. Za početak Tjedna župnog Caritasa, u sklopu ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu, u crkvi sv. Jakoba, nastupio je švedski zbor Kristus Konungens Vokalensemble iz Göteborga, sa dirigentom Samuelom Erikssonom.

Caritas je organizirao posjete starijim i bolesnim župljanima, a u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“ održano je predavanje „Dostojanstvo ljudske osobe“. Predavač je bio Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

U sklopu Tjedna Caritasa, tradicionalno se organizira susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života. Tridesetak osamdesetgodišnjaka okupilo se u župnoj crkvi te misom i molitvom zahvalilo za dar života. Uz tortu i zdravicu, svima je čestitao i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Tjedan Caritasa završio je svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje. Svečanu je misu zahvalnicu predvodio velečasni dr. Odilon Gbènoukpo Singbo, uz brojne svećenike predvođene preloškim župnikom, prečasnim Antunom Hoblajem.

www.sjever.hr/prelog.hr 09.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.