Now Reading:
Pogledajte kako se u Koprivničko-križevačkoj županiji bore da zadrže doktore. Županija će subvencionirati dio redovnih kamata stambenih kredita za liječnike
Full Article 3 minutes read

Pogledajte kako se u Koprivničko-križevačkoj županiji bore da zadrže doktore. Županija će subvencionirati dio redovnih kamata stambenih kredita za liječnike

koren

Koprivničko-križevačka županija subvencionirat će dio redovnih kamata stambenih kredita za liječnike zaposlene u županijskim zdravstvenim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije. Potvrđeno je to ugovorom o poslovnoj suradnji kojeg je u srijedu potpisao župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te iz Privredne banke Zagreb direktorica Regije sjeverne i središnje Hrvatske Martina Kožulj Omazić. Koren je naglasio da je ovo jedan od programa kako zadržati liječnike da žive i rade u županiji.

-Ovo je jedan od programa koji smo pokušali osmisliti da reagiramo na negativne društvene procese. Ovime nastojimo zadržati liječnike ovdje i samim time i kvalitetnu zdravstvenu uslugu u našoj županiji. U ovom projektu, na poziv na iskazivanje interesa, najkonkretnija je zasad bila Privredna banka Zagreb. Nismo željeli čekati s ovim programom i zahvaljujemo se PBZ-u na interesu i danas potpisanom ugovoru o poslovnoj suradnji. Vjerujem da će se i ostale banke pridružiti – kazao je uvodno Koren dodajući da će ova inicijativa u jednom dijelu postići efekt da se što više zdravstvenih djelatnika, prije svega liječnika, motivira da ostanu živjeti i raditi u Koprivničko križevačkoj županiji. Po njegovim riječima zasada jeizmeđu 40 i 50 liječnika iskazalo interes za ovakav kreditni aranžman, a procjene su da bi to u konačnici moglo biti između 70 i 80.

Potez je to kojim će Koprivničko-križevačka županija subvencionirati dio redovnih kamata na stambene potrošačke kredite u visini od 1,50 postotnih poena od ukupne kamatne stope, tijekom prvih 7 godina otplate kredita. Tako se Koprivničko-križevačka županija aktivno uključila u provedbu nove mjere koja za cilj ima stvaranje još boljih uvjeta za liječnike te povećanje zdravstvenog standarda na području županije. Kreditom se može kupiti ili obnoviti nekretnina odnosno refinancirati postojeći kreditni aranžman.

U ime Privredne banke Zagreb direktorica Regije sjeverne i središnje Hrvatske Kožulj Omazić kazala je da PBZ razvija jako dobru suradnju s Hrvatskom liječničkom komorom gdje su dogovoreni kvalitetni kreditni uvjeti za liječnike. Istaknula je da kao banka žele biti dio rješenja da liječnici ostanu u Hrvatskoj. PBZ će ponuditi kredite uz subvenciju od 1,5 posto na, kako je kazala, ionako povoljne kamatne stope koje nudi ta banka. Pozvala je sve zainteresirane liječnike i ostale zdravstvene djelatnike s područja Koprivničko-križevačke županije da se jave u poslovnice banke gdje će dobiti detaljne informacije. Dodala je da su počašćeni što su prvi u ovom projektu i nadaju se dobroj suradnji na ovom ali i drugim projektima.

s.kalajdžija/sjever.hr 09.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.