Now Reading:
Najpoznatija Zlatarka vratila se iz SAD-a i otvorila dušu pred medijima
Full Article 5 minutes read

Najpoznatija Zlatarka vratila se iz SAD-a i otvorila dušu pred medijima

habazin

Trenutno napoznatija i najbolja sportašica iz Hrvatskog zagorja, Ivana Habazin, vratila se u Zagreb gdje je održala konferenciju za medije na kojoj je u detalj ispričala sve što se dogodilo prošlog vikenda u Flintu, gdje se trebala boriti za naslov prvakinje svijeta u boksu u velter kategoriji, prenosi Fightsite. Objasnila je kakva je trenutno situacija po pitanju novog termina meča, ali je isto tako iznijela nove informacije o zdravstvenom stanju njezinog trenera, Jamesa Alija Bashira – prenosi Dnevnik.hr.

O trenutnom stanju njenog trenera Jamesa Alija Bashira rekla je da je u međuvremenu došlo do nekih komplikacija te je on ponovno hospitaliziran. Pojasnila je da ima izljev krvi u mozak. Nakon toga progovorila je o samoj organizaciji meča koji se sada neće održati. Rekla je da je javnost na njenoj strani i da su svi govorili da će njena protivnica pobijediti no Habazin je uvjerena da je došlo do meča da bi ona pobijedila nokautom.

“Ja vam ovdje govorim, ona bi tamo bila nokautirana. Ja nikad nisam bila spremnija, a ona nikad nije došla u lošijoj formi. Sve sam pripremila i sve je bilo dovedeno do detalja. Po ugovoru koji je i dalje važeći, borba bi se trebala dogoditi u idućih 180 dana, no ne znamo što će se dogoditi i hoće li promotor odraditi svoju dužnost, odnosno hoće li biti spreman izaći nam u susret. Tako da ja nisam sigurna hoće li s moje strane biti neke tužbe”, rekla je Habazin. Govoreći o svemu što se događalo u Americi naglasila je da je organizacija odpočetka bila loša.

Onda je došao taj petak i skandalozni incident, zapravo jedna od najružnijih priča u borilačkom sportu kojoj smo mogli svjedočiti. Ovim putem je Ivana pokušala sve u detalj ispričati. Sad kad su se neke stvari slegle, malo je lakše govoriti o tome, ali isto tako se sjetila dodatnih detalja koji u prvi mah nisu bili poznati.

“Sve je krenulo time što je trener htio provjeriti Claressinu težinu prije samog vaganja. Ja sam prije vaganja također provjerila svoju težinu i nije bilo nikakvih problema, mogao je doći vidjeti tko je god htio. Bila sam na 68 kilograma. Provjerila sam svoju težinu i prije odlaska iz hotela, da budemo sigurni kako neće biti varanja. Čak sam na toj vagi imala nešto manje nego u hotelu. Vaganje je bilo zakazano za 13 sati. Bilo je oko 12:50, svi smo čekali Claressu i ona se napokon pojavila, deset minuta prije početka službenog vaganja. James je otišao vidjeti težinu i njena sestra odmah je reagirala i odgurnula ga. Mislim da tog nema na snimci, nego da su kamere uključene tek nakon toga. Što se tiče sestre, ona se konstantno ubacivala u moj govor već u kolovozu na konferenciji za medije. To je sve bilo veliki propust medija.

Na kraju su nam priznali da je bolesna, da ima mentalnih problema i da ne zamjeramo. Samo ne znam kako je cijela njena obitelj mogla hodati svuda uz nju, posebno jer se znalo da su problematični. James joj je rekao da ga ne gura, a ona je počela svašta vikati. On je na to poludio. Znam da nisu lijepe riječi to što je rekao, no naravno da je ponosan i da kao čovjek od 68 godina neće dozvoliti provokacije. Izgovorio je to što je izgovorio. Pokušala sam porazgovarati s njim da vidim što se dogodilo, a on je objasnio njihov način života. Rekao kako ženu neće nikad dotaknuti, ali će svašta izgovoriti ako ona prva napadne. To je bio trash talk, njihov način obračuna i to možemo vidjeti svugdje – ispričala je, a onda dodala i jedan šokantan detalj:

“Ovo nije izašlo u javnost, ali postoji priča od strane nekoliko svjedoka kako je Claressin otac došao do njenog brata, rekao mu da je čovjek uvrijedio njegovu sestru i da ga ode nokautirati, nakon čega je ovaj to napravio. Tu vam je jasno o kakvim se to ljudima radi.” – kazala je između ostalog Habazin. Više čitajte na….

www.sjever.hr/Dnevnik.hr Foto Facebook 09.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.