Now Reading:
Doznajte koji datum postaje novi državni praznik i neradni dan?
Full Article 2 minutes read

Doznajte koji datum postaje novi državni praznik i neradni dan?

Premijer Plenković najavio je danas da će sutra koalicijskim partnerima predstaviti cjelovito rješenje izmjena Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima, a Večernji list doznaje kako će jedan od prijedloga biti i uvođenje novog blagdana (neradnog dana), spomendana svim žrtvama Domovinskog rata koji će se, bude li u konačnici prihvaćeno, obilježavati 18. studenoga, što je dan pada Vukovara u Domovinskom ratu prenosi T portal.

Taj bi se spomendan obilježavao u Vukovaru, odnosno to je zahtjev braniteljskih udruga i inih koji sudjeluju u izradi zakona o Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta, piše Večernji list.

Osim uvođenja novog spomendana već je otprije poznato da će se vratiti stari Dan državnosti, i to 30. svibnja, što je datum na koji se slavila hrvatska državnost prvih deset godina od uvođenja višestranačja. No, od 2001. godine, na prijedlog pokojnog HSLS-ova Ive Škrabala, Dan državnosti slavi se 25. lipnja, što je dan kada je Sabor 1991. godine donio odluku o samostalnosti i suverenosti.https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/hrvatska-dobiva-jos-jedan-blagdan-neradni-dan-postaje-i-dan-pada-vukovara-20191007

www.sjever.hr/T portal 08.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.