Now Reading:
Radovi na izgradnji Poslovno-tehnološkog inkubatora u Krapini pri samom završetku, otvaranje se planira početkom ožujka 2020.
Full Article 3 minutes read

Radovi na izgradnji Poslovno-tehnološkog inkubatora u Krapini pri samom završetku, otvaranje se planira početkom ožujka 2020.

poduzetnicki centar krapina

Danas, 07. listopada, održana je konferencija za medije u prostorima budućeg Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije u Krapini na kojoj se govorilo o realizaciji projekta koji je započeo 2017. godine i kada će biti završen Poslovno-tehnološki inkubator, a rok završetka je početkom ožujka iduće godine. Na konferenciji nazočili su direktorica Poduzetničkog centra Martina Jantol Županić, župan Krapinsko-zagorske županije sa suradnicima i izvođači radova.

“Ovo je jedan od najznačajnijih projekata Krapinsko-zagorske županije, izgradnja Poslovno-tehnološkog inkubatora, i vrijednost projekta je preko 32 milijune kuna. Danas smo obišli gradilište kako bi se vidjelo u kojoj je ono fazi i da predstavimo kako se počelo raditi i na razvoju usluga za buduće korisnike. Ovim obilaskom smo htjeli najaviti i inicijalni iskaz interesa potencijalnih korisnika usluga, a uz infrastrukturu nudimo i mentorsku pomoć, edukacijsko-tehnološki prostor za razvoj proizvoda, za male serije proizvoda”, kazala je direktorica Centra Jantol Županić.

“Direktorica Jantol Županić zajedno sa svojim timom biti će podrška svim stanarima unutar Poduzetničkog centra. Uz obrazovanje i zdravstvo mijenjamo sliku Zagorja i u znanstvenom dijelu, ali i kreativnom. Mladim firmama, koje imaju dobru ideju, mi ćemo uskočiti sa subvencioniranjem njihovog ostanka u prostor dok svoju ideju ne razviju do kraja u proizvod i nakon toga dok taj proizvod ne plasiraju na tržište” rekao je župan Kolar te dodao kako je mentorstvo koje će nuditi Poduzetnički centar izuzetno bitno.

Danas je izašao i poziv za sve mlade start-upove kako bi se mogli informirati na koje načine mogu koristiti usluge Poduzetničkog centra, pod kojim uvjetima mogu biti u prostoru. Za uslužne djelatnosti to su tri godine, za proizvodne djelatnosti to je pet godina.

Treba napomenuti kako se Poduzetnički centar otvara početkom ožujka 2020. godine, i kako je plan da popunjenost Centra u prvom mjesece nakon otvaranja bude na 75%.

m.sopek/sjever.hr 07.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.