Now Reading:
NOVOST: Besplatno cijepljenje protiv humanog papiloma virusa do 25. godine starosti
Full Article 2 minutes read

NOVOST: Besplatno cijepljenje protiv humanog papiloma virusa do 25. godine starosti

Besplatno i dobrovoljno cijepljenje protiv HPV infekcije omogućeno je, ovisno o raspoloživosti cjepiva, a najdulje do kraja 2019. godine, za sve osobe od 8. razreda osnovne škole do 25. godine starosti. Osim ove novosti, tijekom cijele školske godine mogu se cijepiti učenice i učenici 8. razreda osnovne škole.

Učenice i učenike te redovite studente i studentice cijepi nadležni školski liječnik kojemu se možete obratiti za dodatne informacije i dogovor o cijepljenju. Ostali zainteresirani mogu se informirati i cijepiti u epidemiološkim ambulantama zavoda za javno zdravstvo.

-Ovo je četvrta školska godina za redom u kojoj je omogućeno besplatno cijepljenje u cijeloj Republici Hrvatskoj. Kako su pojedini gradovi i općine omogućavali besplatno cijepljenje unazad desetak godina, možemo s ponosom ustvrditi da je iskustvo cijepljenja protiv HPV-a u Hrvatskoj dugogodišnje – stoji u objavi HZJZ-a.

Cijepljenje protiv humanog papiloma virusa (HPV-a) djevojčica i djevojaka, dječaka i mladića je preporučljivo radi smanjenja rizika od infekcije HPV-om i razvoja karcinoma.

Učenice i učenike cijepi školski liječnik nadležan za školu koju učenik pohađa kojemu se roditelji i učenici mogu obratiti za dodatne informacije i dogovor o cijepljenju.

www.sjever.hr/HZJZ 07.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.