Now Reading:
HAC na autoceste postavlja 3D signalizaciju za krivi smjer – pogledajte kako izgleda!
Full Article 2 minutes read

HAC na autoceste postavlja 3D signalizaciju za krivi smjer – pogledajte kako izgleda!

Na hrvatskim je autocestama jučer postavljena prva 3D signalizacija za krivi smjer. 
Postavljena je na autocesti A4 Zagreb-Goričan, a radovi su izvedeni tijekom noći kako ne bi ometali promet na tom dijelu autoceste, poručili su iz HAC-a, a prenosi Index.


“Postavljanje ove signalizacije je pilot projekt koji provode Hrvatske autoceste, a prema našim saznanjima jedino se u Austriji provodi sličan projekt. Tijekom noći s četvrtka na petak izvest će se i druga 3D horizontalna prometna signalizacija također na autocesti A4 na odmorištu Ljubešćica, u smjeru Zagreba. Tijekom sljedećih dana planira se izvedba 3D horizontalne prometne signalizacije na autocesti A1 Zagreb – Split – Dubrovnik, na čvorovima Gornja Ploča i Zagvozd te na autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac, na čvoru Rugvica kao i na autocesti A5 Beli Manastir – Osijek – Svilaj, na čvoru Đakovo i odmorištu Ivandvor u smjeru Osijeka”, poručili su iz HAC-a.


3D oznake na kolniku stvaraju optičku varku nailaska na “šiljke” ili umjetne izbočine, odnosno “uzdignute plohe” s ciljem dodatnog upozorenja vozačima koji su krenuli u pogrešnom smjeru.
Također, u narednom periodu postavit će se dodatna prometna signalizacija za poštivanje sigurnosnog razmaka između vozila i to na dijelovima autocesta gdje se događa najviše naleta na vozilo ispred, piše Index.

Cijeli članak pročitajte ovdje

Foto: HAC

www.sjever.hr/index.hr

26.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.