Now Reading:
Kad je vrijeme u pitanju, imamo dobre vijesti za berače!
Full Article 2 minutes read

Kad je vrijeme u pitanju, imamo dobre vijesti za berače!

Iako su mnogi već proteklog vikenda pobrali grožđe, berbe su i dalje u tijeku, a za one koji se tek spremaju za ovu mnogima (posebno vinogradarima) omiljenu aktivnost imamo dobre vijesti! No, krenimo redom:

Danas tijekom jutra i dio prijepodneva bit će umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, obilnim na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima. Zatim postupno razvedravanje sa zapada, a oblaci s kišom najdulje će se zadržati na istoku i jugu zemlje, najavljuju iz DHMZ-a. Vjetar na kopnu slab i prolazno umjeren sjeverozapadni, poslijepodne u okretanju na jugozapadni. Na sjevernom Jadranu puhat će slaba i još prijepodne umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a u Dalmaciji jugo u postupnom okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 18 do 23 te od 22 do 25 °C na obali i otocima.

U nastavku tjedna

U petak i subotu u većini krajeva pretežno sunčano, a ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Od subote poslijepodne na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru povremeno oblačnije uz mjestimičnu kišu koja u noći na nedjelju i nedjelju prijepodne može padati i u ostalim kopnenim predjelima. Potom razvedravanje. U Dalmaciji će cijelo razdoblje prevladavati sunčano. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo, a tek prolazno u petak bura i sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura zraka u blagom porastu

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će se početi poboljšavati, pa će već u prvom dijelu dana biti razmjerno povoljne za većinu ljudi. No, kod meteoropata je još uvijek moguća nesanica i loše raspoloženje, a neugodno će biti i za astmatičare, reumatičare i bolesnike od srčanih bolesti. Do kraja dana će se biometeorološke prilike nastaviti poboljšavati pa niti osjetljive skupine ljudi neće više imati tegobe uzrokovane vremenom.

www.sjever.hr/dhmz

26.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.