Now Reading:
FOTO: Uoči obilježavanja Dana oslobođenja Varaždina – atrakcija na Kapucinskom trgu
Full Article 2 minutes read

FOTO: Uoči obilježavanja Dana oslobođenja Varaždina – atrakcija na Kapucinskom trgu

Varaždin i Varaždinska županija, odnosno branitelji s ovoga područja, dali su nemjerljiv doprinos Domovinskom ratu. U znak sjećanja na Varaždinske dane rata, ali i kao čin zahvalnosti svima onima koji su sudjelovali u obrani, sutra će se obilježiti Dan oslobođenja grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije.

Uoči središnje svečanosti, atrakcija na Kapucinskom trgu – sletjeli su policijski i vojni helikopter. Izazvali su veliko zanimanje među građanima, a među onima koji su dočekali pilote bili su i Anđelko Stričak, saborski zastupnik iz Varaždinske županije, Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma i Ivo Loborec, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Podsjećamo na današnji program svečanosti: mimohod će početi u 9 sati, a krenut će od Starog grada prema Kapucinskome trgu na kojem će se održati središnja svečanost od 10 sati. Zapovjednik mimohoda predat će prijavak predstavniku državne vlasti te će pripadnicima djelatne postrojbe Puma biti svečano uručene beretke. Uz to, od 9 do 14 sati, na Kapucinskom trgu bit će izložena i policijska, vatrogasna te borbena vozila.

a.kučić/sjever.hr 20.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.