Now Reading:
Spremate se u berbu? Doznajte hoće li vas vrijeme poslužiti!
Full Article 2 minutes read

Spremate se u berbu? Doznajte hoće li vas vrijeme poslužiti!

Nakon promjene vremenskih prilika, atmosfera će do nedjelje opet biti prilično stabilna pa će prevladavati sunčano, često i vedro, ali osjetno svježije nego početkom tjedna, prognozirao je za HRT njihov glavni meteorolog Zoran Vakula.

Na kopnu će se blizina jeseni primjećivati po mjestimičnoj jutarnjoj magli, a pri tlu gdjegod i po slabom mrazu, posebice u gorskom području.

Već u nedjelju slijedi jugo, s njim i naoblačenje, do večeri već ponegdje na sjevernom Jadranu možda i kiša, a u još vjetrovitiji i oblačniji ponedjeljak vrlo će vjerojatno biti i izraženijih pljuskova i grmljavine, najprije na sjevernom dijelu Jadrana, zatim i drugdje. To će biti uvod u topliji tjedan od ovoga, ali u većini Hrvatske vjerojatno i kišovitiji.

Hrvatska danas

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti pretežno sunčano, ali razmjerno svježe. Ujutro je moguć slab mraz pri tlu ponajprije po kotlinama Like i Gorskog kotara. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, osobito podno Velebita, a poslijepodne u Dalmaciji ponegdje sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 12 do 16, a najviša dnevna većinom između 14 i 19, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije 19 i 24 °C.

Izgledi vremena

Za vikend pretežno sunčano uz razmjerno svježe noći i jutra. Ponajprije po kotlinama Like i Gorskog kotara moguć je slab jutarnji mraz, a drugdje u unutrašnjosti i kratkotrajna magla. U nedjelju postupni porast naoblake sa zapada, krajem dana uz malo kiše ili poneki pljusak na sjevernom Jadranu, a u cijeloj zemlji češća, ponegdje moguće i obilnija oborina izgledna je tijekom ponedjeljka. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu će u nedjelju zapuhati umjereno jugo koje će u ponedjeljak jačati.

Biometeorološka prognoza za petak


Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Većina ljudi ne bi trebala osjećati tegobe uzrokovane vremenom. Savjetujemo slojevito odijevanje, a kroničnim bolesnicima oprez u jutarnjim satima.

A.Kučić/Sjever.hr/HRT/DHMZ

20.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.